Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximus Brouwerij lanceert volgend Circus Maximus bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximus Brouwerij lanceert volgend Circus Maximus bier

26 februari 2021 om 13:17

Maximus Brouwerij heeft een volgend Circus Maximus bier op de markt gebracht: Monkey Python Brett Pale Ale. Een bier dat is gebrouwen met wilde 'Brettanomyces' gist.

Monkey Python bier blikje op de afvullijn
Monkey Python Brett Pale Ale logo
Monkey Python Brett Pale Ale bierblikje

Monkey Python Brett Pale Ale

Twee Monkey Python blikjes van de Maximus Brouwerij De Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert met Monkey Python Brett Pale Ale (6,0%) een nieuw bier in haar Circus Maximus-rariteitenkabinet. De Monkey Python is een crispy, licht funky en iets droge pale ale met een witte wijn-achtig fruitprofiel met tonen van ananas, groene meloen en abrikoos.

Lees ook

Na de hoofdvergisting van het bier zorgt de wilde 'Brettanomyces' gist voor een bijzonder mooie smaakevolutie, vergelijkbaar met b.v. het welbekende 'Orval' bier. Voor wat extra fruitigheid is het bier nog gedryhopt met Galaxy, Citra en Sabro hop.

Circus Maximus

Monkey Python is het 7e bier in de Circus Maximus reeks op blik. Dit is een serie bijzondere bieren, waarbij bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn. De Circus Maximus bieren zijn op blik (33cl) in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar en in haar eigen proeflokaal op fust. In de komende maanden zullen nieuwe circusartiesten de piste betreden.

Cookie instellingen