Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Minimalistisch blik Speltbier van Brouwerij Homeland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Minimalistisch blik Speltbier van Brouwerij Homeland

23 juli 2018 om 12:22

Brouwerij Homeland heeft samen met Ball een bijzonder design ontwikkeld voor hun speltbier. Het bier wordt in een blanco blikje verkocht met een doosje er omheen. 

Homeland blik
Brouwerij Homeland logo
Oud Homeland Brewery logo

Brouwerij Homeland

Brouwerij Homeland is een jonge craftbier brouwerij gevestigd in Amsterdam. Brouwerij directeur Bart Maes legt uit hoe ze tot deze nieuwe verpakking zijn gekomen: 

Homeland Brouwerij "Wij zijn een jonge craftbier brouwerij, de jongste van Amsterdam, en tot vorig jaar verkochten wij ons bier alleen op fust aan een select groepje Amsterdamse speciaalbier cafe's. Toen het besluit genomen was om ook aan winkels en consumenten te gaan verkopen stonden we voor de keus om dat op fles of in blik te gaan doen.

Op fles lag in eerste instantie meer voor de hand, het is (nu nog) goedkoper en in Nederland verwacht een groot deel van de consumenten dat een ambachtelijk bier in een fles zit, een traditionele gedachte.

Deze gedachte stamt uit de tijd dat de beste speciaalbieren in België gemaakt werden, een tijd die al lang achterhaald is, de ontwikkeling bij de hedendaagse Nederlandse craftbierbrouwerijen heeft de Belgische traditie al lang ingehaald. Er worden op het moment in Nederland veel meer en mooiere bieren gemaakt."

Homeland bier uit blik

Bart Maes vervolgt:

"In Amerika is die biertraditie op het moment nog verder dan bij ons, niet leuk om te moeten bekennen als Nederlandse brouwer, maar wel waar. En daar zijn alle grote brouwers al overgestapt op blik, het is een kwestie van tijd dat dit hier ook gaat gebeuren want de voordelen zijn evident: 

Lees ook

- In blik blijft bier beter goed en vers omdat er geen licht bij kan komen, vooral aromatische bieren zoals bijvoorbeeld IPA behouden hun bloemige geur veel beter in blik.

- Blik neemt de helft van het volume van flessen in bij hetzelfde volume bier, misschien realiseer je je het niet maar 2 blikjes van 33cl op elkaar zijn net zo hoog als een flesje van hetzelfde volume! Daarnaast weegt blik veel minder. Transport van blik legt dus veel minder druk op het milieu.

- Blik recyclet ook beter dan glas, van alle aluminium dat weggegooid wordt, wordt 95% gerecycled dat is een veel hoger percentage dan bij glas. Bovendien gaat aluminium niet in kwaliteit achteruit als je het hergebruikt en glas wel.

- En last bust not least: Blik is veel sneller koud dan glas, dat is prettig én scheelt in koelkosten.

Homeland Spelt bier in blik Omdat bij ons de kwaliteit van onze bieren voorop staat, moest de verpakking een navenante uitstraling hebben, deze moest klasse uitstralen. Een blikje is een iconisch object, heel herkenbaar en ook prachtig van vorm, om dit te benadrukken kregen we het idee dit mooie aluminium blikje blanco te gebruiken. Alle aandacht naar de vorm en geen afleidende print er op. Alleen aan de onderzijde staan de houdbaarheidsdatum,de naam en het alcoholpercentage geprint. 

Omdat je aan de buitenkant natuurlijk wel moet kunnen zien wat er in zit hebben we het doosje bedacht, elk biertje ziet er nu uit als een cadeautje. We hebben dit gedaan om bij de traditioneel denkende consument de knop om te krijgen van fles naar blik en dat is gelukt, in de winkels waar ons bier wordt verkocht trekken onze doosjes alle aandacht en verkopen veel beter dan hun buren de flesjes." 

Lees ook het blog over de toenemende populariteit van bier in blik.

Cookie instellingen