Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mitra bier van de maand april: Chimay Dorée

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mitra bier van de maand april: Chimay Dorée

16 april 2019 om 09:13

De Chimay Dorée uit België is het bier van de maand april bij Mitra. Een trappistenbier met een alcoholpercentage van 4.8% met een zachte en volle smaak.

Mitra bier van de maand april: Chimay Dorée
Chimay Dorée
Chimay Dorée logo

Mitra bier van het jaar

Mitra bier van het jaar Net als in 2018 gaat Mitra ook dit jaar op zoek naar het Bier van het jaar. Er zijn uiteindelijk twaalf kanshebbers om deze titel te grijpen. Elke maand wordt er een bijzonder bier geselecteerd door Mitra in samenwerking met Biermagazine.

Lees ook

In 2018 werd Elixer Beerenburger Infused van Grutte Pier uitgeroepen tot het Bier van het Jaar.

Chimay Dorée

Chimay Dorée is een trappistenbier dat wordt gebrouwen door Abdij Notre-Dame de Scourmont in België. Dit abdijbier is zacht en romig van smaak. Het bier bevat heerlijke kruidigheid van koriander. De fruitigheid van gedroogde vruchten en meloen maken het bier af. Dit blond bier bevat 4,8 procent alcohol en heeft een aantrekkelijke, zoete geur. De geur van abrikoos en citrus met op de achtergrond nog toetsen van eucalyptus en kokos.

Chimay Dorée is het vierde bier dat is genomineerd door Mitra en Biermagazine. Lowlander Poorter van Brouwerij Lowlander Beer (maart), Ons Blackie van Brouwerij van Moll (februari) en Said & Done van Brouwerij de Molen (januari) gingen Chimay Dorée voor.

Cookie instellingen