Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse Mongozo opnieuw beste glutenvrije pils ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mongozo beste glutenvrije pils ter wereld

30 September 2013 om 13:15

Op de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld, de World Beer Awards, is het Nederlandse Mongozo Premium Pilsener voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld.

Mongozo bestaat al sinds 1994 en de bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.

Nederlandse Mongozo opnieuw beste glutenvrije pils ter wereld
Mongozo Premium Pilsener
Mongozo Logo

Aan de belangrijkste bier wedstrijden ter wereld doen jaarlijks circa 600 bieren mee uit 32 landen. Een internationaal gekwalificeerde jury bestaande uit circa 40 bierkeurmeesters beoordelen alle bieren in verschillende categorieën.

Jan Fleurkens, directeur Mongozo: "De World Beer Awards is de prijs der prijzen in de wereldwijde biermarkt. In 2012 sleepte we met Mongozo voor het eerst de felbegeerde wereldtitel in de wacht. Ik ben ongelooflijk trots en blij dat ons dat ook dit jaar opnieuw is gelukt. Het is een behoorlijke uitdaging om de smaak van ons pils identiek te laten zijn aan een pils met gluten. Daar is jaren aan onderzoek vooraf gegaan. De gluten zijn namelijk in de granen aanwezig en die bepalen voor een belangrijk deel de smaak van het bier."

Lees ook

Glutenvrij

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft. Dit betekent een intolerantie voor gluten. 15.000 mensen in Nederland weten inmiddels dat ze coeliakie hebben. Het brouwproces van een glutenvrij bier kan op verschillende manieren plaatsvinden. Een uitdaging is om de smaak als een echt pils te behouden. In het brouwproces van Mongozo pilsener worden de gluten op een speciale wijze uit het bier verwijderd. Het bier wordt vervolgens gecontroleerd op gluten door een gerenommeerd laboratorium. Het gaat alleen de markt op als er minder dan 10 PPM in het bier aanwezig is en daarmee dus glutenvrij gelabeld wordt.

Over Mongozo

Mongozo bestaat sinds 1994 en wordt geëxporteerd naar tientallen landen in de wereld. In Canada is Mongozo Premium Pilsener als enige van de tap verkrijgbaar. In september 2010 is het glutenvrije pils op de markt geïntroduceerd. Naast het pils bestaat het assortiment ook uit de exotische biersmaken Mango, Banaan, Kokosnoot, Palmnut en Quinua. Vijf van de zes bieren zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk op het etiket. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen. De bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.