Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mongozo | Betekenis: Proost! | Innovatief en duurzaam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mongozo

Mongozo is innovatief, duurzaam en onderscheidend.  "Mongozo" betekend proost in het Afrikaanse Chokwe-volk. Dit volk is verspreid over Angola, Kongo en Zambia. 

Mongozo
Mongozo Premium Pilsener

Achtergrond Informatie

Mongozo bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij Mongozo in Venray. Er zijn op dit moment 2 biermerken van Mongozo bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Mongozo is innovatief, duurzaam en onderscheidend.  "Mongozo" betekend proost in het Afrikaanse Chokwe-volk. Dit volk is verspreid over Angola, Kongo en Zambia. 

Alle Mongozo merken

 • Mongozo Buckwheat White - Wit - 4,8%

  Het bier smaakt als een witbier. Een fruitig, fris aroma met kruidige tonen, een milde hopsmaak en een zachte, ronde afdronk met een licht zuurtje. Het is alleen niet met tarwe gebrouwen zoals gebruikelijk is bij een witbier maar met boekweit. Mongozo Buckwheat White is een glutenvrij bier.

 • Mongozo Premium Pilsener - Pils - 5%

  Mongozo pilsener heeft een licht bittere, hoppige en zachte smaak.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Mongozo

 • Justin Bieber kan veel bieren niet meer drinken door glutenallergie

  Justin Bieber heeft een glutenallergie en daarover is hij zeer teleurgesteld. Hij kan namelijk geen Coronas meer drinken, maar hij heeft wel een brouwer gevonden die glutenvrij bier brouwt. 

  15 okt 2019 bij Nieuws

 • Bier in Nederland bevat onkruidverdelger

  Sommige bieren op de Nederlandse markt blijken de onkruidverdelger glyfosaat te bevatten. A Healthy Life deed een laboratoriumonderzoek met 31 bieren. 

  26 nov 2018 bij Nieuws

 • Nederlandse glutenvrije Mongozo wint prijs

  Het Nederlandse Mongozo heeft op ’s werelds grootste prestigieuze bierwedstrijd goud gewonnen met het witbier Mongozo Buckwheat White. Al drie jaar op rij won het pils goud op de World Beer Awards in London. Daar komt nu ook een gouden medaille bij voor het onlangs geïntroduceerde glutenvrije witbier.

  17 aug 2015 bij Nieuws

 • Mongozo Beers introduceert biologisch, glutenvrij en fairtrade witbier

  Mongozo Buckwheat White is wereldwijd het eerste biologische, glutenvrije en fairtrade gecertificeerde witbier op basis van boekweit. Net als bij het medaille winnende Mongozo Premium Pilsener is aan dit witbier jaren gewerkt.  

  21 nov 2014 bij Nieuws

 • Stijgende vraag biologisch, glutenvrij en fairtrade Mongozo pils

  De vraag naar biologisch, glutenvrij en fairtrade bier stijgt en Albert Heijn speelt daar op in. Mongozo pils ligt vanaf deze week ook bij de AH in de schappen.

  19 aug 2014 bij Nieuws

 • Mongozo beste glutenvrije pils ter wereld

  Op de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld, de World Beer Awards, is het Nederlandse Mongozo Premium Pilsener voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld. Mongozo bestaat al sinds 1994 en de bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.

  30 sep 2013 bij Nieuws

 • Nederlandse Mongozo beste glutenvrije pils ter wereld

  Op de meest prestigieuze bierwedstrijd ter wereld is het Mongozo uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld.

  2 okt 2012 bij Nieuws

 • Mongozo te koop bij AH

  Mongozo Premium Pilsener heeft vanaf week 22 2011 een plaats in het bierschap van minimaal 209 vestigingen van Albert Heijn.

  8 jun 2011 bij Nieuws

 • Mongozo Premium Pilsener: Eerste Fairtrade pils

  Wereldwijd heeft nog geen enkele brouwer een pils gebrouwen dat Max Havelaar Fairtrade, Biologisch en Glutenvrij gecertificeerd is. Mongozo Premium Pilsener is bovendien ook het eerste Fairtrade pils ter wereld. Een technisch, innovatief hoogstandje in het brouwproces heeft deze drie unieke elementen samengebracht in een pils.

  2 sep 2010 bij Nieuws

 • Zie alle Mongozo nieuwsberichten.

  Cookie instellingen