Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcholvrij bier populaider, pils nog steeds het populairst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nationaal bieronderzoek: Pils populairste bier

09 juli 2013 om 10:26

Uit het Nationaal Bieronderzoek van de Nederlandse Brouwers is gebleken dat de populariteit van alcoholvrij bier steeds meer groeit. Pils is nog steeds het populairste bier in Nederland. Voor dit onderzoek zijn ruim 500 bierdrinkende Nederlanders ondervraagd.

Alcholvrij bier populaider, pils nog steeds het populairst

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder

Uit het onderzoek van de Nederlandse Brouwers is gebleken dat de populariteit van alcoholvrij bier steeds meer groeit. Echter zie je in de grafiek dat alcoholvrij bier nog steeds het minst populair is onder de bier drinkers.

Het alcoholvrije bier heeft in tegenstelling tot pils de grootste groei doorgemaakt in populariteit. In 2013 geeft bijna de helft van de bierdrinkers (46%) aan dat zij wel eens alcoholvrij bier drinken. Dat is een stijging van 10%. In 2012 dronk namelijk 36% van de Nederlandse bierdrinkers wel eens alcoholvrij bier.

Dat de bierdrinkers alcoholvrij bier wel eens drinken geeft aan dat het nog steeds niet het populairste bier soort is. En dat het niet dagelijks wordt gedronken.

De drie redenen waarom men wel alcoholvrij bier drinkt:

  • Men moet nog rijden (84%)
  • Vanwege medische redenen (16%)
  • Zwangerschap (10%)

Lees ook

Twee redenen waarom men geen alcoholvrij bier drinkt:

  • Is geen bier, is water met een smaakje.
  • Je drinkt bier of je drinkt limonade, alcoholvrij bier is GEEN bier.

Pils nog steeds het populairst

In de bovenstaande grafiek kun je zien dat pils nog steeds het populairste bier is. Gevolgd door witbier, overig speciaal bier, bokbier en rosébier. Ook speciaal bier komt steeds meer onder de aandacht van de Nederlandse bierdrinkers.

Lokaal gebrouwen bier wordt het vaakst gekozen om te drinken wanneer de Nederlandse bierdrinker in Nederland op vakantie is of er een dagje op uit gaat. Maar liefst 75% van de Nederlandse bierdrinkers doen dit.

Thuis bier drinken in opmars

Bijna de helft van de bierdrinkers (49%) drinkt zijn biertje het vaakst thuis binnen. In vergelijking met 2010 was dat nog maar 36%. Thuis binnen een biertje drinken wordt gevolgd door binnen in een café, restaurant, of sportkantine een biertje drinken met 19%.

Herkomst bier ingrediënten

Veel Nederlandse bierdrinkers vinden kennis van de herkomst van de ingrediënten van bier steeds belangrijker. Bijna één op de drie vindt dit. Kennis over de manier van telen van de ingrediënten wordt door één op de tien bierdrinkers als belangrijk beschouwd. Wel onderschatten Nederlandse bierdrinkers nog fors het aantal bierbrouwerijen in Nederland. Gemiddeld wordt dit op 39 geschat terwijl er op dit moment 165 bierbrouwerijen actief zijn in Nederland.

De volledige resultaten van het Nationaal Bieronderzoek kan je hier vinden.

Cookie instellingen