Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlands eerste witbier | Witte Raaf | HJ & Bronckhorster

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest

15 mei 2019 om 11:51

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest. Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company herintroduceren dit Nederlandse witbier dat zo'n 20 jaar niet meer is gebrouwen.

Witte Raaf witbier logo
Hertog Jan brouwerij
Bronckhorster header

Witte Raaf witbier

Witte Raaf Witbier Aanstaande donderdag 16 mei gaat de week van het Nederlandse bier van start. Ter gelegenheid daarvan brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company het eerste witbier van eigen bodem weer terug op de markt. Witte Raaf was van 1982 tot halverwege de jaren negentig een populair witbier.

Meer dan twintig jaar na dato brouwen Hertog Jan en Bronckhorster het witbier opnieuw naar origineel recept. Witte Raaf maakt alleen deze zomer een exclusieve terugkeer. Het ‘zeldzaam lekkere witbier’ is vanaf 16 mei verkrijgbaar bij de Hertog Jan brouwerij in Arcen, de cafés van het Hertog Jan Genootschap, bij slijterij Mitra en op de festivals Kannen & Kruiken en Lepeltje Lepeltje.

Eerste Nederlandse witbier

Brouwerij De Raaf brouwde in 1987 als eerste in Nederland witbier. Witte Raaf was een van de meest verkochte bieren van deze kleinschalige brouwerij. Vanaf 1992 werd Witte Raaf bij de Arcense Stoombierbrouwerij gebrouwen.

Lees ook

Nu blazen brouwers Gerard van den Broek van Hertog Jan en Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company dit geliefde witbier weer nieuw leven in. Het originele ontwerp van het etiket werd uit respect voor het verleden zoveel mogelijk in tact gelaten, maar met een twist: de pelikaan moest zijn plek afstaan aan – hoe kan het ook anders – een witte raaf. Voor de 75cl fles is het originele etiket met de pelikaan behouden gebleven. 

Fris en kruidig

Witte Raaf witbier heeft een alcoholpercentage van 5,1% en een frisse aroma met een lichte geur van citrus. De smaak is volmondig fris, licht zurig door het gekozen gist en sinaasappelschillen en kruidig door het gebruik van koriander. Het witbier is bleek troebel, deze troebeling is afkomstig van de levende gist en tarwe.

Van den Broek: “We hebben een oude bekende opnieuw gebrouwen, als ode aan de Nederlandse brouwtraditie. Mede door de natuurlijke gisting krijgt Witte Raaf zijn verfrissende, karakteristieke eigen geur en smaak. Een perfect zomerbier.”

Witte Raaf witbier flessen

Cookie instellingen