Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlands Kampioen Biertappen 2019 bekend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Nederlands kampioen biertappen 2019 bekend

Nederlands Kampioen Biertappen 2019 bekend

10 januari 2019 om 18:56

Vandaag was de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen tijdens Horecava: de grootste horecabeurs van Nederland in de RAI Amsterdam. De winnaar is John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte.

NK Biertappen 2019

Beste biertappers

Bierglazen voor TapwedstrijdDe afgelopen maanden vonden er 5 regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats. De 61 winnaars van die wedstrijden hebben zich geplaatst voor de finale die vanmiddag vanaf 13:00 uur plaatsvond tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam.

Tijdens de finale tappen deze vakmannen en -vrouwen eerst 2 fluitjes en 2 vaasjes en in de finale komt daar bovenop het flesje uitschenken het speciaalbier tappen bij. Dit jaar wordt dit speciale tapbier voor het eerst geserveerd in het 'Tapwedstrijden wedstrijdglas'. 

Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt, is te vinden op www.tapwedstrijden.nl.

Lees ook

Top 10

De 10 beste tappers uit de selectieronde gingen door naar de finale die rond 15:30 uur begon. In deze finale dienden de deelnemers zich met zes glazen op hun dienblad richting de jury te begeven. Twee fluitjes en twee vaasjes pils, een getapte Brand Dubbelbock en voor de jury dienden ze een flesje Hertog Jan Grand Prestige uit te schenken in een glas op hun dienblad. 

John Meijerink uit De Lutte wist de jury te overtuigen en is tot Nederlands Kampioen Biertappen 2019 gekroond. John is daarmee de opvolger van Frank Bruin, die in 2018 de Biertapwedstrijd won. De Top 3 van 2019 is:

1.) John Meijerink (Paviljoen Lutterzand in De Lutte)
2.) Amber Ott (Zuyver samen eten & drinken in Soest)
3.) Koen Wilmes (Biertaverne de Gouverneur in Maastricht)

John Meijerink uit De Lutte wint NK biertappen

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er al 8 Nederlands Kampioenen gekroond.

Erwin Storm, voorzitter van de stichting: "In de horeca zijn veel producten die met kwaliteit en aandacht gemaakt en gepresenteerd worden, zoals cappuccino’s en cocktails. De Tapwedstrijden dragen eraan bij om deze kwaliteit ook terug te laten komen in het tappen, schenken en uitserveren van bier. Gespecialiseerde biercafé’s zijn hier al volop mee bezig, maar wij streven ernaar dat deze handelingen overal in de horeca op een hoog niveau komen."

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties