Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Molen bij de top van de wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Molen bij de top van de wereld

03 februari 2017 om 09:12

Brouwerij de Molen zit in de de top 10 van beste brouwerijen ter wereld.

Dit blijkt uit de cijfers van de internationale RateBeer community.

Brouwerij de Molen
Bieren van De Molen
Brouwerij de Molen logo tot 2022

Op het internationale bier platform voor proevers RateBeer.com voeren zo’n 440.000 speciaalbier liefhebbers hun gedetailleerde waardering in van elk bier dat zij proeven. Om het perspectief te schetsen: er staan op dit moment 26.600 brouwerijen geregistreerd.

Ratebeer bestaat sinds 2000 en is in de brouwerswereld een hoog gerespecteerd graadmeter voor de waardering van bierproevers voor hun bieren.

Brouwerij de Molen zesde van de wereld

RateBeer Brouwerij de Molen geniet deze RateBeerBest 2017 editie de forse eer van de nummer 6 positie in de Top 10 van hoogst gewaardeerde brouwerijen ter wereld. Al sinds haar oprichting verkeerd Brouwerij de Molen in de internationale top honderd, maar deze top tien positie is een uitzonderlijke blijk van waardering van deze overwegend ervaren groep proevers.

In de categorie beste brouwerij per land kan Brouwerij de Molen zich verheugen op een eerste plaats voor Nederland. Er zijn op dit moment zo’n 425 brouwerijen in Nederland, 220 daarvan hebben werkelijk een eigen brouwerij, de rest zijn zogenaamde ‘huurbrouwers’ die hun recepten bij derden laten brouwen.

Lees ook

Bieren in de prijzen

Naast de top tien waardering in de categorie Beste brouwerijen ter wereld ontving de Molen ook een gouden medaille voor haar imperial porter Tsarina Esra en zilver en brons voor twee eenmalige collaborations (een samen gebrouwen bier) met de Amerikaanse Brouwerij Hair of the Dog.

Over De Molen

Brouwerij de Molen is in de internationale craft bierwereld bekend om haar eindeloos groeiende en diverse collectie van craft bieren met stijlen als stout, porter, barley wine, IPA, sour en saison. Op dit moment wordt circa 60% van de bieren geëxporteerd naar 40 landen.

De brouwerij bestaat sinds 2004 en is begonnen in de historische molen ‘de Arkduif’ te Bodegraven. In deze molen is nu de taproom plus restaurant van de brouwerij gevestigd. De feitelijke brouwerij is verhuisd naar een pand verderop in de straat.

Het jaarlijkse bierfestival van de Molen ‘Borefts’ trok afgelopen editie 3500 bezoekers uit 30 landen. Op 22 en 23 september wordt dit festival voor de 9 de keer georganiseerd op het terrein van de brouwerij.

Brouwerij de Molen

Cookie instellingen