Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse kroegen in Top 100 beste bierbestemmingen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse kroegen in Top 100 beste bierbestemmingen 2019

25 januari 2019 om 11:41

Ratebeer heeft een lijst met beste bierbestemmingen voor 2019 gepubliceerd. Er staan vier Nederlandse biercafés / proeflokalen in de wereldwijde Top 100 om bier te drinken.

Biertapperij
Het Uiltje bierparadijs header
Brouwerij de Molen logo sinds april 2022

Beste plekken ter wereld voor bier

Op basis van reviews van consumenten op Ratebeer zijn de beste horecagelegenheden ter wereld bekendgemaakt. De drie beste bierlocaties vind je in België, Zweden en Griekenland.

Het Belgische café 'In de verzekering tegen de grote Dorst' voert dit jaar de lijst aan. Het bijzondere aan dit café is dat het uitsluitend op zondag geopend is, van 10 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds. Afgelopen jaar moest dit Belgische café de eer laten aan Akkurat dat in 2017 werd verkozen tot Beste bierbestemming ter wereld

Dit jaar zijn ze van plek geruild en is het Zweedse Akkurat op de tweede plek geëindigd. Bekijk de bierkaart van deze bar / restaurant eens! Je moet wellicht wel even sparen voor wat lekkere biertjes, aangezien de gemiddelde prijs op zo'n €10,- per fles ligt. De top 3 wordt compleet gemaakt door een Griekse bier hotspot, namelijk The Hoppy Pub in Thessaloniki.

Vier Nederlandse kroegen in Top 100

Arendsnest Volgens Ratebeer is de beste plek van Nederland voor een lekker speciaalbier Proeflokaal Arendsnest in Amsterdam. Dit proeflokaal staat op de 54ste plek wereldwijd.

Lees ook

Twee andere Amsterdamse horeca-gelegenheden staan ook in de Top 100, namelijk Bierproeflokaal In de Wildeman (78ste) en de Beertemple (89ste). De vierde en laatste Nederlandse kroeg bij de beste honderd bierbestemmingen ter wereld is Brouwcafé de Molen bij Brouwerij de Molen in Bodegraven. 

Alle Nederlandse bier hotspots

Volgens Ratebeer zijn de volgende Nederlandse bier locaties allemaal zeer de moeite waard: 

Proeflokalen en cafés: Van Moll - Eindhoven, De Kaapse Brouwers - Rotterdam, Brouwcafé de Molen - Bodegraven, Café Frape - Maastricht, In de Wildeman - Amsterdam, Uiltje Craft Beer Bar - Haarlem, Foeders - Amsterdam, Stoom - Nijmegen.

Bierwinkels: De Bierkoning - Amsterdam, Burg Bieren Bierwinkel - Ermelo, SpeciaalBierPakket.nl/Drankenhandel Leiden, Beer Republic - Breda, Melger's Wijn en Dranken - Haarlem, Sterk Avondverkoop - Amsterdam 

Beste plekken voor bier

Cookie instellingen