Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

NH Bierfestival | Lokale brouwers in de spotlight!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

NHBF zet lokale brouwers in de spotlight!

09 juni 2022 om 13:39

Noord-Holland heeft een rijke biercultuur en dit laten de brouwers graag zien op het Noord-Hollands Bierfestival. Proef bieren uit de provincie en ontmoet de brouwers! 

Noord-Hollands Bierfestival Hal25
Leeghwater bieren
Uitnodiging Noord Hollands Bierfestival

Noord-Hollands Bierfestival

Noord-Holland heeft een rijke biercultuur. De provincie heeft de tweede grootste hoeveelheid aan individuele brouwerijen. Alleen in Noord-Brabant vind je meer brouwerijen dan in Noord-Holland, daar vind je er zo’n 170. Vaak zijn de bieren van deze kleinschalige brouwerijen alleen lokaal te verkrijgen. Het Noord-Hollands Bierfestival geeft je een unieke kans om het rijke bierlandschap van Noord-Holland te leren kennen. Ontmoet de lokale brouwers en proef hun bier.

Lees ook

Ontmoet de brouwers

Een bijzonderheid van het Noord-Hollands Bierfestival is dat je de brouwers zelf ontmoet. Zij tappen hun bier voor je in en kunnen je er alles over vertellen. Brouwers worden door de organisatie uitgedaagd om hun kraam bijzonder te maken, dit past namelijk goed bij de artistieke omgeving van HAL 25. De brouwerijen op het festival zijn vaak klein, jong en lokaal. Voor sommige brouwers is het dan ook hun eerste keer, dat geldt bijvoorbeeld voor Lost uit Uitgeest en de De Roode Leeuw uit Schagen. Andere brouwers, bijvoorbeeld Dampegheest uit Limmen of Leeghwater uit De Rijp, zijn voor trouwe bezoekers dan weer bekende namen. Voor brouwerij De Moersleutel is het festival zelfs een thuiswedstrijd, want hun proeflokaal, The Scrapyard, bevindt zich ook in HAL 25.

Locatie

Het Noord-Hollands Bierfestival is al vele jaren een vaste waarde voor liefhebbers van lokale, minder bekende bieren. Zelfs in de coronatijd ging dit festival door, zij het in een gewijzigde setting, in oktober 2021. Toen werd voor de eerste keer het Bierfestival in de ruimte van HAL 25 gegeven en dat is brouwers, bezoekers en het bestuur goed bevallen. De editie van 2022 vindt daarom wederom in deze hal plaats. Nog een van de voordelen van deze plaats is dat het op loopafstand van het station is. Alle bierliefhebbers zijn welkom op 17 en 18 juni in HAL 25 in Alkmaar.

Voorverkoop & informatie

Bezoekers kopen een startpakket, bestaande uit een bierglas, vijf muntjes voor vijf proefglazen en een festivalboekje met informatie over de bieren. Dat kost €22,50 aan de deur, maar er is ook voorverkoop op de website nhbf.nl. Dan kost het startpakket €21,- inclusief administratiekosten en ben je van een plaatsje verzekerd.

Cookie instellingen