Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Leeghwater

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Leeghwater

Brouwerij Leeghwater is een bierbrouwerij uit De Rijp (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Leeghwater bieren
Jan Boon Milk Stout logo
opperbock

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Leeghwater

Brouwerij Leeghwater heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Leeghwater!
 • Leeghwater Opperbock - Bock - 6,3%

  Een bock gebrouwen met rogge en gevuld met karakter. Vol van smaak, met toetsen van karamel & zoethout, én een licht bittere afdronk. Door deze hartverwarmende herfstbock zie je alleen het mooiste van de herfst.

 • Leeghwater Beemster Boezem - Blond - 4,7%

  Beemster Boezem is een licht blond bier met complexe citrussmaak door het gebruik van vijf verschillende hopsoorten. Mandarijntoetsen, bloemigheid en een gebalanceerd bittertje maken van dit bier een frisse doordrinker. Meer smaak dan je zou verwachten van een blond bier met 4,7% alcohol.

 • Leeghwater Ruys - India Pale Ale - 4,7%

  Verfrissend bier voor op zonnige dagen. Boordevol tropisch fruit door de grote hoeveelheid hop die is toegevoegd als dryhop. Ananas, passievrucht, mango, grapefruit, watermeloen en zespri kiwi. Aangenaam bitter, met een droge afdronk die vraagt naar meer. Dankzij het lage alcoholpercentage is Ruys een prima dostlesser. 

 • Jan Boon Stout - Stout - 5,7%

  Jan Boon Stout is een Milk Stout met een koffieachtige geur en smaak door toevoeging van koffiebonen tijdens het gistingsproces. Naast water, gist en pilsmout is er ook ontbitterde zwarte mout gebruikt. Ook zijn er onder andere Perla en Goldings hoppen toegevoegd.

  Achtergrond informatie

  Hans Konijn is de oprichter van Brouwerij Leeghwater. Brouwerij Leeghwater is een speciaalbieren brouwerij in het Noord Hollandse "Land van Leeghwater”, de polders tussen Amsterdam en Alkmaar. Brouwerij Leeghwater is een huurbrouwerij en brouwt zijn bieren in ketels van andere bierbrouwerijen.

  Brouwerij Leeghwater in het nieuws