Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw Oostenrijks Trappistenbier: Trappisten Zwickl

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw Oostenrijks Trappistenbier: Trappisten Zwickl

10 juni 2020 om 15:11

Na de introductie van de Trappisten Weisse vorig jaar introduceert Stift Engelszell nu een volgend trappistenbier. Een licht blond bier met de naam: Trappisten Zwickl. 

Trappisten Zwickl
Benno Trappistenbier logo
Trappisten Zwickl logo

Trappistenbier uit Oostenrijk

In deze moeilijke tijden komt er een positief signaal van de Oostenrijkse Trappistenbrouwerij Stift Engelszell. Ze hebben namelijk een nieuw bier geïntroduceerd, de Trappisten Zwickl! De Trappisten Zwickl heeft op 18 mei 2020 het ATP label ontvangen van de Internationale Vereniging Trappist.

Vijfde Trappist

Trappisten Zwickl logo Stift Engelszell is één van de twaalf officieel erkende Trappistenbrouwerijen. In juni 2012 ontving de Oostenrijkse brouwerij voor het eerst het ATP label voor een bier, namelijk voor Gregorius. In september 2012 volgde het bier Benno en in 2014 introduceerde de brouwerij het goudgele Nivard. Vorig jaar werd Trappisten Weisse officieel erkend als Trappistenbier en nu is het vijfde Oostenrijkse trappistenbier gelanceerd.

Lees ook

Trappisten Zwickl

Het Weizen bier viel bij veel mensen in de smaak, waardoor er een grote vraag ontstond naar nog een bier van de kloosterbrouwerij. De vraag kwam vooral vanuit de dorstige Trappistenmonniken uit Engelszell. Zij zochten een tafeldrankje met een laag alcoholpercentage. Ze zijn daarom aan de slag gegaan met het brouwen van een licht Blond bier.

Trappisten Zwickl is een Blond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 4,7%. Zwickelbier wordt ook wel Kellerbier genoemd en is een ongefilterd troebel (Naturtrüb) bier. Het bier heeft een droge toon en een verse hop geur. De geur is te danken aan de gebruikte hop uit het Oostenrijkse Mühlviertel. De levendige toon van koolzuur en de lichte, volle smaak van dit Zwickl-bier laten je snel verlangen naar een volgende slok.