Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stift Engelszell | Oostenrijkse Trappistenbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stift Engelszell

Stift Engelszell is een bierbrouwerij uit Engelharstzell an der Donau (Oostenrijk) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Stift Engelszell bieren
Stift Engelszell logo
Trappisten Zwickl logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Stift Engelszell

Stift Engelszell heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stift Engelszell!
 • Engelszell Benno Trappist - Dubbel - 6,9%

  De monniken beschrijven dit Trappistenbier als volgt:  Met een intense rode glans doet de Benno denken aan een zonnige herfstdag in de Donau-vallei. De fijne bubbels zorgen voor compact schuim, dat complexe, kruidig-grasachtige hoparoma's afgeeft. Na een een eerste slok komt Strissel Spalter hop (uit de Elzas) met met zijn volle kracht en kruidigheid naar voren. Gedragen door aangename moutaroma's sluit dit trappistenbier af met een intense, harmonieuze bitterheid.

 • Engelszell Gregorius Trappist - Quadrupel - 9,7%

  Een donker en complex trappistenbier. Vanonder een kleine schuimkraag komen heerlijke geuren omhoog. Het bier is enerzijds zoet maar heeft een flinke bite en lekkere bitterheid. Onder andere door het gebruik van honing uit eigen abdijtuin heeft dit bier een erg bijzondere smaak.

 • Engelszell Trappisten Zwickl - Blond - 4,7%

  Trappisten Zwickl is een Blond bier van hoge gisting met fruitige aroma's. Het bier heeft een droge toon en een verse hop geur. De geur is te danken aan het gebruik van hop uit Mühlviertel. De levendige toon van kooldioxide en de lichte, volle smaak van dit Zwickl-bier laat je snel verlangen naar een volgende slok. 

 • Engelszell Trappisten Weisse - Weizen - 4,9%

  Trappisten Weisse Hell wordt gebrouwen met een mengsel van tarwe-, pils- en caramelmout. Het licht bittere en fijne hoparoma wordt bereikt door het toevoegen van “Mühlviertler“ hop, zowel in het begin van het koken van de wort als in de whirlpool (rotapool). Bij de vergisting wordt gebruikgemaakt van de Engelszell gist, die zijn kwaliteit al genoegzaam bewezen heeft.

  Achtergrond informatie

  Lees ook

  Stift Engelszel is een bierbrouwerij uit Oostenrijk. Stift Engelszell is het enige trappistenklooster in Oostenrijk. De bieren werden vernoemd naar abten van de abdij. 

  Het klooster bestaat al sinds 1293 en werd opgericht door bisschop Bernhard (Wernhart) von Prambach als cisterciënzerabdij. Sinds 2012 zijn de bieren officieel erkend als Trappistenbier. 

  Stift Engelszell in het nieuws

  Cookie instellingen