Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe bieretiketten voor verantwoord drinken | AB InBev

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe bieretiketten voor verantwoord drinken

22 september 2020 om 10:43

Bierbrouwerij AB InBev voert op al haar bieretiketten in Nederland tips voor verantwoord drinken in. Op het bieretiket is bijvoorbeeld 'Drink niet als je rijdt' te lezen. 

AB InBev etiketten van Bud en Corona
Anheuser-Busch InBev logo
Bieren van AB InBev

Doelstelling voor verantwoord drinken

Bierbrouwerij AB InBev voert op al haar bieretiketten in Nederland tips voor verantwoord drinken in. Eind 2020 staan op 60% van alle etiketten verschillende duidelijk zichtbare tips en waarschuwingen, zoals ‘Drink niet als je zwanger bent’, ‘Drink niet als je rijdt’ en ‘Drink niet als je borstvoeding geeft’. In 2021 staan de steeds roulerende boodschappen op 100% van de etiketten. Met de invoering van de tips geeft de brouwer uitvoering aan één van haar wereldwijde doelstellingen voor verantwoord drinken: Het wereldwijd voor 2025 op 100% van de bieretiketten vermelden van tips voor verantwoord drinken.

Lees ook

Groei alcoholvrij bier segment

Corona etiket met tekst over verantwoord drinken Jasper Kessels, Retaildirecteur Bierbrouwerij AB InBev: “We zien een positieve trend waarbij consumenten steeds verantwoorder met bier en alcohol omgaan. De categorie 0.0% bier groeit enorm en overmatig drinken is steeds meer ‘not done’. Dat neemt niet weg dat onverantwoord drinken nog steeds een probleem is, bijvoorbeeld als minderjarigen of zwangeren drinken. We vinden het onze verantwoordelijkheid als brouwer daar wat aan te doen, daarom steunen we het in 2018 afgesloten Preventieakkoord en zijn we volop bezig daar uitvoering aan te geven, onder meer door veel te investeren in de 0.0 categorie. Sinds 2015 vermelden we op al onze etiketten vrijwillige voedings- en ingrediënteninformatie. Met de tips voor verantwoord drinken zetten we de volgende stap op onze etiketten om consumenten te stimuleren een verantwoorde keuze te maken”.

Tips

De tips voeren we in op al onze bieren met alcohol. Dat doen we dit jaar niet alleen in Nederland, maar vrijwel alle Europese landen. De teksten zijn ontwikkeld in samenwerking met volksgezondheidsonderzoekers van de Tufts University School of Medicine. De teksten zullen regelmatig rouleren, zodat consumenten verschillende boodschappen te zien krijgen en de teksten blijven opvallen. Ook staat de teksten in groot lettertype in een afgescheiden vak op het etiket in een contrasterende kleur, zodat de tips echt in het oog springen. Daarnaast blijven we volop werken om onze andere doelen voor verantwoord drinken te realiseren, zoals de wereldwijde doelstelling om te zorgen dat in 2025 20% van al het bier dat we verkopen alcoholvrij- of laagalcoholhoudend is. Onze ambitie is hoog.”