Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Noordtsingle Brouwerij Noordt | Mitra Bier van de maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Noordtsingle is het Mitra Bier van de maand

15 september 2020 om 09:27

Noordtsingle van Brouwerij Noordt is in september 2020 het Mitra Bier van de Maand. Deze Rotterdamse Pale (tarwe) Ale is daarmee kandidaat voor de titel Mitra bier van het jaar!

Noordtsingle flesje in het midden tussen banner van bier van de maand september en bier van het jaar
Brouwerij Noordt logo
Brouwerij Noordt van buiten gezien

Bier van het jaar

Mitra gaat opnieuw op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Mitra Drankenspeciaalzaken organiseert deze verkiezing in samenwerking met Biermagazine

Noordtsingle van Brouwerij Noordt

Noordsingle bier flesje van 33cl packshot In september 2020 is Noordtsingle gekozen als bier van de maand bij Mitra. Het speciaalbier is deze maand verkrijgbaar bij alle Mitra drankenspeciaalzaken en online in de webshop.

Noordtsingle is een Rotterdams licht tarwebier met slechts 4,5% alcohol. Het is een goudgeel bier met een wolkerige, witte schuimkraag. In de geur ontdek je aroma's van citrus, grapefruit en dennen en ook wat hinten van karamel en amandel. De smaak van het bier kenmerkt zich door zijn zachtheid en de balans. Het bier heeft mooi fijn koolzuur en een fruitigheid van abrikoos. 

Lees ook

Brouwerij Noordt is een initiatief van Peter Rouwen en het is inmiddels een bekende naam in het Nederlandse Craft Beer landschap. Eerder deze maand vierde de brouwerij zijn eerste lustrum.

Genomineerd bier

In 2018 was Grutte Pier de eerste brouwerij die de titel 'Mitra bier van het jaar' in de wacht sleepte met Elixer. Vorig  jaar viel Joey Greenhorn van Kompaan deze eer ten deel. In 2020 jaar zijn de volgende bieren verkozen als bier van de maand en zij maken dus kans om de opvolger van Joey Greenhorn en Elixer te worden. 

- Januari: DAVO Migaloo
- Februari: Grutte Pier Rodulf de Viking
- Maart: G de Goudale Grand Cru
- April:  D'Olle Grieze Cluyn
- Mei: BrewDog Hazy Jane
- Juni: VandeStreek Hazy Weekend
- Juli: Jopen Heavy Cross
- Augustus: Tesselaar Strandstruner
- September: Noordtsingle

Zou je ook graag mee willen beslissen over wat het bier van het jaar gaat worden? Geef dan nu je mening over dit speciaalbier. Bekijk alle bieraanbiedingen bij Mitra.

Cookie instellingen