Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierkelder wordt in Fort Sabina geopend | Bier rijpen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Op Fort Sabina wordt een heuse bierkelder geopend

16 april 2024 om 16:42

Sommige bieren zijn zeer geschikt om te laten rijpen. De Bourgondische Bierkelder is hierin gespecialiseerd en zij openen een tweede bierkelder, nu namelijk op Fort Sabina.

Fort Sabina van bovenaf
Bourgondische Bierkelder in Breda
Ruimte in Fort Sabina voor de Bourgondische Bierkelder

Bierkelder in Fort Sabina

In Fort Sabina staat iets bijzonders te gebeuren. Er opent deze zomer een heuse bierkelder. In een van de gewelven van dit unieke fort in Willemstad zal de Bourgondische Bierkelder een rijpingskelder voor bier inrichten. De crowdfundcampagne om dit mogelijk te maken staat inmiddels op €38.000. Het zal de tweede locatie zijn van de Bourgondische Bierkelder, die ook al een sfeervolle kelder hebben in het centrum van Breda. 

Proeverij in de Bourgondische Bierkelder in Breda

Rijpen van bieren

Bas Schampers raakte tijdens zijn opleiding tot biersommelier gepassioneerd over het rijpen van bieren. Echter, was dit iets waar toen daar tijd maar lastig was om aan te komen. Zoals hij zelf zegt ‘’Ik was overgeleverd aan een bevriende barman met kelder of de krochten van marktplaats’’. Om dit te veranderen en de kwaliteit te waarborgen richtte hij in 2016 de Bourgondische Bierkelder op. Met als doel bieren te laten rijpen en mensen de wereld van bier te laten ervaren.

Lees ook

Hoe werkt het rijpen van bier precies?

Bieren die mooi rijpen zijn of het algemeen de zwaardere donkere bieren of bieren met wilde gisting, zoals bijvoorbeeld Hertog Jan Grand Prestige of een mooie Oude Geuze. Wanneer deze bieren onder constante temperatuur (10-14 graden Celsius) en in het donker weggelegd worden, zullen ze een ware smaakevolutie doormaken.

Biersommelier Bas Schampers in de Bourgondische Bierkelder In de afgelopen acht jaar is mede door de Bas en de Bourgondische Bierkelder de populariteit van gerijpte bieren gestegen, waardoor meer rijpingsruimte benodigd is. Een fort is de uitgelezen plek voor de ideale omstandigheden, vandaar dat de samenwerking met Fort Sabina gezocht is. Niet alleen komen hier straks bieren liggen te rijpen, er zullen ook proeverijen worden verzorgd waarin de deelnemers de rijping van bier met eigen smaakpapillen kunnen ervaren.

Tweede locatie

Om deze nieuwe locatie te realiseren is een crowdfunding gestart met als doel om €30.000 euro op te halen. Met dit bedrag kan het Fort sfeervol worden ingericht. Het doel is 2 weken na live gaan van de campagne al behaald!

Via de crowdfundcampagne is nog wel de mogelijkheid om een kaartje te bemachtigen voor de eerste proeverijen op het Fort. Je kunt straks ook een eigen lade huren in de rijpingsruimte, waar je zelf je bier te rijpen kunt leggen. Ook het doen van een investering is nog mogelijk, hiervan zal extra veel lekker bier te rijpen gelegd worden. Nu het doelbedrag behaald is zal binnenkort ook de datum voor de feestelijke opening geprikt gaan worden.

Voor meer informatie over de crowdfunding kun je terecht op de crowdfundpagina: https://crowdaboutnow.nl/bourgondischebierkelder.

Cookie instellingen