Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Opnieuw uitstel in uitspraak Kordaat vs. Kornuit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Opnieuw uitstel in uitspraak Kordaat vs. Kornuit

09 oktober 2020 om 11:30

Grolsch en Lidl hebben de rechter verzocht om nog geen uitspraak te doen in de langlopende zaak over de biermerken Kordaat en Kornuit. De partijen zijn nog in onderhandeling om tot een schikking te komen. 

Kornuit vs Kordaat rechtszaak
Kordaat bier logo
Grolsch Brouwerij

Lees ook

Grolsch spande rechtszaak aan

In februari 2019 sleepte Grolsch de supermarktketen Lidl voor de rechter om hun huismerk bier Kordaat. Grolsch was van mening dat Lidl met de lancering van het merk inbreuk maakte op het merkenrecht, aangezien Kordaat te veel zou lijken op het Kornuit pils van Grolsch. De rechter oordeelde in eerste instantie dat Kordaat mocht blijven bestaan. 

Hoger beroep

In maart kondigde de brouwerij uit Enschede toen aan dat zij in hoger beroep zouden gaan. De uitspraak van het hoger beroep zou vorige maand zijn, maar de beide partijen bleken te onderhandelen om tot een schikking te komen en er werd uitstel aangevraagd. Nu meldt Tubantia dat Grolsch en Lidl opnieuw het verzoek bij het Gerechtshof in Den Haag hebben neergelegd om de uitspraak uit te stellen. De partijen zouden nog steeds in onderhandeling zijn. De uitspraak staat nu gepland voor 20 oktober.

Cookie instellingen