Kornuit vs. Kordaat

Kordaat mag blijven van de rechter

Het bier Kordaat van Lidl mag blijven bestaan van de rechter. Bierbrouwer Grolsch had een kort geding aangespannen tegen Lidl, omdat Kordaat te veel op Kornuit van Grolsch zou lijken. 

28 februari 2019 om 14:59


Vorderingen Grolsch afgewezen

Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat Grolsch stappen ondernam tegen Lidl en hun Kordaat Bier. De voorzieningenrechter in Rotterdam heeft vandaag de vorderingen van de Grolsch Brouwerij tegen Lidl afgewezen meldt het AD

Kornuit vs. Kordaat

Volgens de voorzieningenrechter is er geen sprake van verwarringsgevaar tussen de pilsmerken Kornuit en Kordaat. De namen lijken weliswaar op elkaar: ze beginnen allebei met ‘kor’ en eindigen op ‘t’. Maar door het verschil in letters waarop de klemtoon ligt is te weinig overeenstemming om voor een gevaar van verwarring te zorgen, vindt de rechter. Verder zijn er niet voldoende visuele overeenkomsten in de beeldmerken van Kornuit en Kordaat die een gevaar voor verwarring met zich meebrengen.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat geen sprake is van een inbreuk. De vorderingen tot het treffen van voorlopige voorzieningen zijn daarom afgewezen. De voorzieningenrechter geeft altijd een voorlopig oordeel. Alleen in een bodemprocedure wordt een definitief oordeel gegeven.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Leffe

Leffe - altijd welkom
Al sinds 1240 wordt het Leffe bier aangeboden aan alle pelgrims die een bezoek brengen aan de Abdij van Leffe : Leffe staat symbool voor de traditie van vakmanschap en gastvrijheid van haar makers.

Meer reclames van Leffe