Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Othmar Bier uit Ootmarsum wint Zilver tijdens Internationale Biercompetitie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Othmar Bier uit Ootmarsum wint Zilver tijdens Internationale Biercompetitie

13 november 2019 om 16:05

Zilveren medaille voor Othmar Bier tijdens de prestigieuze biercompetitie European Beer Star. Othmar Rauch wist na het goud van vorig jaar het zilver te bemachtigen.

Othmar Rauch wint zilver tijdens European Beer Star 2019
othmar Rauch bier in glas
Othmar header foto

Othmar Rauch

De sfeer bij Othmar Bier uit Ootmarsum is overweldigend na het ontvangen van een zilveren medaille tijdens een van de grootste biercompetities van de wereld. Nadat vorig jaar een gouden medaille werd gepakt, valt ook dit jaar hun Rauch Bier in de prijzen. Bart Nijhuis (Sales) vertelt trots: ‘Deze wedstrijd behoort echt tot de allerbesten en dat wij dan een zilveren medaille kunnen behalen tussen de vele grote brouwerijen, geeft ons een teken dat we goed op weg zijn met onze brouwerij’.

Lees ook

European Beer Star Badge Othmar Rauch is een typisch bier, waarbij de gebruikte mout gerookt is boven hout. Hierdoor ontvangt de mout en het bier zijn eigenzinnige rooksmaak. De oorsprong van dit bier is in Zuid-Duitsland, maar door de ontwikkelingen van speciaalbier, vindt nu ook rookbier z’n weg naar bierminnend Nederland. ‘Nadat we vorig jaar een gouden medaille gewonnen hebben en nu alweer een prijs, zegt dat we de brouwprocessen uitstekend onder controle hebben. Vooral voor onze Rauch is dit een uitdaging’, aldus brouwer Dirk Heupink.

European Beer Star 2019

Tijdens de editie van 2019 werden tijdens de European Beer Star competitie een recordaantal van 2483 bieren uit 47 landen beoordeeld. Een 145-koppige jury, bestaande uit brouwmeesters, biersommeliers en kenners van over de hele wereld, beoordeelden de bieren tijdens een tweedaagse blindproeverij. In 67 categorieën werden de winnaars bepaald door het beoordelen van verschillende criteria zoals smaak, schuim, kleur en geur.