Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Palm brouwerij boekt 2 jaar achter elkaar flink verlies

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Palm brouwerij boekt 2 jaar achtereen verlies

Palm brouwerij boekt 2 jaar achtereen verlies

08 augustus 2013 om 10:41

Palm Breweries, de brouwerij van Palm bier, heeft vorig jaar een verlies geleden van 2,85 miljoen euro. Het is het 2e jaar achtereen van verlies.

Logo Palm
Palm N.A
steenbrugge tripel

Omzet daalt, verlies wordt groter

Palm Breweries, bekend van o.a. Palm bier en verschillende Steenbrugge bieren heeft tijdens het afgelopen jaar een omzet gerealiseerd van 56,1 miljoen euro. Dat is een kleine daling van 0,7 procent. Het netto resultaat van Palm Breweries kwam uit op 2,54 miljoen euro verlies. In 2011 boekte Palm ook al een netto verlies, toen van 0,4 miljoen euro.

Kleinere flesjes

Palm Breweries zegt een volumeverlies ingecalculeerd te hebben, nadat vorig jaar de beslissing was genomen om over te schakelen naar kleinere flesjes van 25 centiliter. In het thuisland België liggen deze flesjes al langer in de supermarkten. Palm zegt er echter van overtuigd te zijn met de kleinere flessen de volgende jaren zijn populariteit bij de jongere generaties te kunnen opdrijven.

Gezien de vele reacties op de aankondiging van de nieuwe look en bij Palm zelf, is de consument niet overtuigd van de kleine flesjes, die een stuk duurder zijn.

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

fransroelands (gast) op 11-12-2015 om 12:42:53

ik vind het zeer slecht ge stel bij palm andere jsaren was er altijd dubbel palm maar nu moet ik gaan zoeken voor kerstpalm mijn zin in palm gaat over

Patrick (gast) op 13-02-2014 om 01:12:51

De smaak is prima, maar zulk soort lullige flesjes moet ik niet. Jammer maar helaas, na vele jaren drink plezier geen Palm meer voor mij.

jokko (gast) op 22-09-2013 om 09:39:44

net 3 kistjes gekocht voor 13,39 per stuk met 0,25 flesjes.. als het inderdaad niet meer smaakt is het klaar met de palm sinds 1982 en die verkapte prijs verhoging baal ik ook van. mooi toch dat palm nu verlies lijdt, eigen schuld.

Zie meer reacties

Zie minder reacties