Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Steenbrugge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Steenbrugge

Het bier Steenbrugge werd in 1898 voor het eerst gebrouwen in de abdij van Steenbrugge, ook bekend als de Sint-Pietersabdij van Brugge. De locatie van de abdij, die in 1084 door Arnoldus is gesticht, verklaart de naam die het bier nog steeds draagt.  Steenbrugge is een abdijbier dat later werd gebrouwen door Brouwerij de Gouden Boom, wat later eigendom werd van Palm Belgian Craft Brewers.

Steenbrugge flessen
Steenbrugge Abdijbock
Steenbrugge Bruin

Achtergrond Informatie

Steenbrugge bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij de Gouden Boom in Brugge. Er zijn op dit moment 6 biermerken van Steenbrugge bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Steenbrugge is een abdijbier dat werd gebrouwen door Brouwerij de Gouden Boom, wat later eigendom werd van Palm Belgian Craft Brewers. Inmiddels is het merk daarmee eigendom van Swinkels Family Brewers. 

Steenbrugge abdijbieren zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Aldi. 

Alle Steenbrugge merken

 • Steenbrugge Abdij Bock - Bock - 6,5%

  Steenbrugge Abdijbock is een bier van hoge gisting met een warme/zoete smaak. Verder heeft deze herstbock toetsen van karamel, kaneel en geroosterde koffie. Het beste beschreven is een zoet/moutig aroma. 

 • Steenbrugge Blond - Blond - 6,5%

  Steenbrugge Blond heeft een stevig karakter met een zoetheid van karamel. Verder smaakt het bier naar de aanwezige milde mout met een vleugje rokerigheid. De afdronk is moutig en licht zoetig.

 • Steenbrugge Bruin - Dubbel - 6,5%

  Het bier Steenbrugge Dubbel Bruin is een bruin bier met een rondborstige moutkarakter en heeft een fruitige aroma. Steenbrugge Dubbel Bruin heeft een mooie afdronk met een lichte droogheid in de mond.

 • Steenbrugge Lentebock - Bock - 6,5%

  Steenbrugge lentebock is een abdijbier van hoge gisting met een warme, volle smaak. Verfrissend voorjaarsbier met een zachte afdronk en een fijne bitterheid. Steenbrugge is bescheiden en toegankelijk van natuur, helemaal in de geest van de abdij. 

 • Steenbrugge Tripel - Tripel - 8,5%

  Een goudblond bier met een afgerond moutkarakter, een warme volle smaak en een gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel "Gruut". Gruut is een mengsel van geschrote mout met kruiden, vooral gagel maar ook rozemarijn en duizendblad.  Het bier ruikt fris, bloemig met een hint van gruit en sinaasappel. Fris met lichte bitters in de nasmaak.

 • Steenbrugge witbier - Wit - 5%

  Steenbrugge wit is een witbier met een verfrissende smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel (‘Gruut’).

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Steenbrugge

 • Bavaria 300 jaar feest

  Na succesvol 2019 verwacht Royal Swinkels Family Brewers dieptepunt in 2020

  Royal Swinkels Family Brewers voorziet door de coronacrisis een dieptepunt in 2020, terwijl 2019 nog zeer succesvol was met onder andere de viering van het 300-jarig bestaan. 

  Brouwerijen

  24 apr 2020 bij Nieuws

 • Rodenbach winnaars tijdens de Brussels Beer Challenge 2019

  Palm en Rodenbach winnen 5 medailles tijdens BBC 2019

  De brouwers van Brouwerij Palm en Rodenbach mochten van de organisatoren van de Brussels Beer Challenge 2 gouden, 1 zilveren, 1 bronzen medaille en een Certificate of Exellence in ontvangst nemen. 

  Awards

  21 nov 2019 bij Nieuws

 • Rodenbach Caractere Rouge: World's Best Sour 2019

  Brouwerijen Rodenbach en Palm scoren op World Beer Awards

  Rodenbach Caractère Rouge werd op de World Beer Awards uitgeroepen tot ‘World’s Best Sour & Wild Beer Fruit Lambic’. Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm kaapten samen 7 awards weg. 

  Awards

  8 aug 2019 bij Nieuws

 • Rodenbach Grand Cru wint goud op Brussels Beer Challenge 2018

  Rodenbach en Palm scoren bij bierverkiezingen

  Bieren van Rodenbach en Palm Belgian Craft Brewers hebben awards in de wacht gesleept tijdens de Brussels Beer Challenge en de European Beer Star. Rodenbach Grand Cru werd met Goud beloond tijdens de BBC2018. 

  Awards

  19 nov 2018 bij Nieuws

 • Steenbrugge Abdijbock

  Steenbrugge Abdijbock exclusief bij Aldi

  Vanaf aanstaande maandag is de Steenbrugge Abdijbock in Nederland exclusief te koop bij Aldi. Het is een bruin abdijbier van hoge giusting, met een warme, zoete smaak.

  Biermerken

  16 sep 2018 bij Nieuws

 • Steenbrugge bieren

  Steenbrugge abdijbier bij Aldi

  Steenbrugge bier wordt vanaf volgende week standaard in het assortiment van Aldi opgenomen. Steenbrugge blond, dubbel en tripel komen standaard in de schappen te staan.

  Biermerken

  15 jun 2018 bij Nieuws

 • Logo Palm

  Palm brouwerij boekt 2 jaar achtereen verlies

  Palm Breweries, de brouwerij van Palm bier, heeft vorig jaar een verlies geleden van 2,85 miljoen euro. Het is het 2e jaar achtereen van verlies.

  Brouwerijen

  8 aug 2013 bij Nieuws

 • Zie alle Steenbrugge nieuwsberichten.