Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Palm Hoppluk 2019 | Steenhuffel | Hop plukken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Palm Hoppluk 2019

14 juni 2019 om 09:42

Tijdens de jaarlijkse Palm Hoppluk kom je meer te weten over de miraculeuze hopplant en kun je helpen met het oogsten van de hop. De Palm Hoppluk vindt dit jaar op 25 augustus plaats. Ben jij erbij?

Palm Hoppluk

Fascinerende hopplant

Eeuwenlang was de regio rondom Asse de belangrijkste hopstreek in Europa. Omdat vrijwel alle hopvelden de voorbije decennia werden gerooid, legde Brouwerij Palm in 2011 een eigen hopveld aan. Drieduizend ranken kronkelen sindsdien jaarlijks tot zeven meter hoog en ontwikkelen zich tot één van de meest fascinerende planten in de natuur.

De hopplant rijst in het voorjaar op uit de bodem en vormt dan zijn door gastronomen geprezen hopscheuten. In hartje zomer bereikt de hopplant zijn hoogste punt, waarna hij bloeit en in amper twee weken tijd zijn haast miraculeuze hopbellen vormt. Naast bitterstoffen en natuurlijke bewaarmiddelen bevatten die honderden aromastoffen. Eind augustus, begin september worden de hopbellen geplukt en gedroogd om nadien verwerkt te worden in Palm.

Hoppluk voor plukkers en niet-plukkers

Traditioneel was de hoppluk een echt feest en ook die traditie wordt voortgezet door Brouwerij Palm. Zondag 25 augustus wordt er dan ook uitgebreid gefeest nabij het hopveld in Steenhuffel. Bezoekers kunnen zelf, na reservering, een half uurtje mee plukken en vernemen dan ook meer over het ‘groene goud’ zoals de hop vaak wordt genoemd.

Palm Hoppluk in Steenhuffel

Ook niet-plukkers zijn die dag welkom om mee te feesten. In de schaduw van de hoppluk meten krachtpatsers zich tijdens de Highland Games in wedstrijden zoals paalwerpen, steenwerpen, touwtrekken, hamerslingeren en andere disciplines uit de Schotse en Keltische cultuur.

Omdat Brouwerij Palm zich al jarenlang actief inzet voor ‘beer and food’-pairing serveert een tiental food trucks je aangepaste gerechten met bijhorende bieren. Op de food market kan je streekproducten ontdekken.

Daarnaast kun je op 25 augustus ook gratis de brouwzalen Palm en De Hoorn bezoeken, evenals Stoeterij Diepensteyn, bekend om de Brabantse trekpaarden die het logo van Palm siert. Verschillende cover-bands verdrijven vanop het podium van Hop Rock de gevreesde hopduivel. Hop dus naar Steenhuffel om een dagje het ‘groene goud’ te beleven.

Goed om weten

Alle activiteiten zijn gratis. Wie op zondag 25 augustus mee hop wil plukken, moet zich wel vooraf aanmelden op www.hoppluk.be.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties