Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Parapluvius bier vandaag gelanceerd | regenwater bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Parapluvius bier vandaag gelanceerd

05 juli 2018 om 14:53

Het nieuwste bier van Brouwerij de Hemel wordt vandaag officieel gepresenteerd door Margot Ribberink en Thieu Hegger. Dit speciaalbier is gemaakt met regenwater.

Brouwerij de Hemel
Parapluvius van De Hemel
Parapluvius van De Hemel

Parapluvius bier

Parapluvius bier Parapluvius is een bier waarvoor regenwater is gebruikt in plaats van kraanwater en is gebrouwen door Brouwerij de Hemel in samenwerking met Rainbeer en Green Capital Challanges. Naast het lessen van dorst willen de makers van dit bier de drinker bewust maken van de overlast die regenwater kan veroorzaken.

Parapluvius moet de drinker dus aan het denken zetten op een ontspannen manier. Het is een blond tarwebier met 5,5% alcohol en een frisse kruidige smaak van zoethout en sinaasappelschil.

Samenwerking

De drie partijen die samenwerken bij de productie van Parapluvius hebben elk eigen kwaliteiten. Rainbeer is een van oorsprong Amsterdams bedrijf dat zich gespecialiseerd in regenwaterzuivering ter behoeve van bierbrouwen. Zij brouwden eerder bijvoorbeeld al met Brouwerij de Prael (Code Blond) en Grutte Pier (Friese Boezem).

Lees ook

De brouwers van De Hemel storten zich met dit water op het brouwen van het bier. En Green Capital Nijmegen ondersteund met de kennis van watermanagement en maakt gebruik van de verschillende kanalen die beschikbaar zijn om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap.

Klimaatbestendig

De boodschap is dat Nijmegen in 2050 klimaatbestendig wil zijn: bestand tegen langdurige regenval, piekbuien, en het bijhorende wateroverlast. Regenwater verdwijnt momenteel nog steeds voor het grootste deel in het riool. Dat belastend voor het riool, en natuurlijk zonde. Het kan immers ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het brouwen van bier.

Naam van het bier

De naam is via een prijsvraag bedacht. De winnaars van de prijsvraag worden bij de presentatie van het bier in het zonnetje gezet en krijgen natuurlijk een biertje. Dit zal vanmiddag gebeuren in Brouwerij de Hemel. De presentatie wordt geleid door Margot Ribberink, meteorologe, weervrouw en ambassadeur van het project, en Thieu Hegger, eigenaar en brouwer van Brouwerij de Hemel.