Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grutte Pier lanceert regenwater bier Friese Boezem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grutte Pier lanceert regenwater bier Friese Boezem

15 mei 2018 om 12:16

De Friese brouwerij Grutte Pier lanceerde 12 mei haar eerste bier gemaakt met regenwater. Het bier, Friese Boezem, is een tripel bier met 7,5% alcohol.

Grutte Pier lanceert regenwater bier Friese Boezem
Friese Boezem
Grutte Pier header image

Friese Boezem

Friese Boezem Friese Boezem is een krachtige maar zachte tripel. De tripel bevat 7,5% alcohol en heeft niet te sterke mout/hop smaak. 

De tripel is gemaakt met behulp van regenwater en is tot stand gekomen in samenwerking met het bedrijf Rain Beer, een bedrijf dat zich volledig focust op het brouwen van bier met gebruik van regenwater. 

Rain Beer heeft al eerdere twee 'regenbieren' op de markt gebracht, namelijk met brouwerij de Prael uit Amsterdam en brouwerij Helderse Jongens uit Den Helder.

Lees ook

Brouwerij Grutte Pier

G Grutte Pier rutte Pier is een brouwerij uit Leeuwarden. In 2015 begonnen Frans Filius en Renze Bil de brouwerij. Hun eerste gebrouwen bier was de Grutte Pier Tripel, die meteen mooie titels als 'de beste tripel van Nederland' won. 

De naam Grutte Pier komt van een vrijheidsstrijder en volksheld die in 1517 Friesland beschermde tegen de Saksen en Hollanders. 

Regenbier

Sinds vorig jaar is er steeds meer 'regenbier' op de markt gekomen. Zo wil De Prael zijn bieren alleen nog maar met regenwater brouwen en is brouwerij de Hemel bezig met hun eerste 'regenbier'.