Grutte Pier lanceert regenwater bier Friese Boezem

Grutte Pier lanceert regenwater bier Friese Boezem

De Friese brouwerij Grutte Pier lanceerde 12 mei haar eerste bier gemaakt met regenwater. Het bier, Friese Boezem, is een tripel bier met 7,5% alcohol.

15 mei 2018 om 12:16


Friese Boezem

Friese BoezemFriese Boezem is een krachtige maar zachte tripel. De tripel bevat 7,5% alcohol en heeft niet te sterke mout/hop smaak. 

De tripel is gemaakt met behulp van regenwater en is tot stand gekomen in samenwerking met het bedrijf Rain Beer, een bedrijf dat zich volledig focust op het brouwen van bier met gebruik van regenwater. 

Rain Beer heeft al eerdere twee 'regenbieren' op de markt gebracht, namelijk met brouwerij de Prael uit Amsterdam en brouwerij Helderse Jongens uit Den Helder.

Brouwerij Grutte Pier

GGrutte Pierrutte Pier is een brouwerij uit Leeuwarden. In 2015 begonnen Frans Filius en Renze Bil de brouwerij. Hun eerste gebrouwen bier was de Grutte Pier Tripel, die meteen mooie titels als 'de beste tripel van Nederland' won. 

De naam Grutte Pier komt van een vrijheidsstrijder en volksheld die in 1517 Friesland beschermde tegen de Saksen en Hollanders. 

Regenbier

Sinds vorig jaar is er steeds meer 'regenbier' op de markt gekomen. Zo wil De Prael zijn bieren alleen nog maar met regenwater brouwen en is brouwerij de Hemel bezig met hun eerste 'regenbier'.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

35 jaar gewacht op dit rondje
De Formule 1 keert in 2020 terug naar Nederland met de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Hoofdsponsor Heineken is er blij mee en heeft 35 jaar gewacht op dit rondje.

Meer reclames van Heineken Pilsener