Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Plan om bier aanbiedingen te verbieden afgeschoten door politiek Eindhoven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Plan om bier aanbiedingen te verbieden afgeschoten

01 februari 2013 om 10:50

Het plan om het stunten met bier in supermarkten aan banden te leggen heeft geen meerderheid in politiek Eindhoven. Het verbieden heeft weinig zin denken de politieke partijen.

Gemeente Eindhoven

Begin januari 2013 had de gemeente een plan om stunt acties met bier in supermarkten te verbieden. De gemeente wilde destijds het kortingspercentage op alcohol terugbrengen naar maximaal 30%. Lenie Scholten, wethouder van de gemeente Eindhoven, is groot tegenstander van het stunten met de prijzen van alcohol, dit om alcoholmisbruik door jongeren tegen te gaan.  Zij was de initiatiefneemster van het plan om bier aanbiedingen te verminderen.

Lijst Pim Fortuijn wil het wél proberen

Het voorstel van het Eindhovense college om kortingen op alcoholische drank in de detailhandel te beperken, krijgt nauwelijks steun van de politiek. Dat bleek deze week tijdens de bespreking in de raadscommissie. Alleen de LPF wil het proberen. Alle andere partijen denken dat de maatregel niet te handhaven is en bovendien weinig effect heeft.

Lees ook

Goedkoop B merk bier

De politieke partijen denken dat het verbieden van stunten met goedkoop bier weinig zin heeft. Naast de bekende, relatief dure, merken als Heineken, Grolsch, Bavaria zijn er veel goedkopere alternatieven. Deze B-merken bieren zijn veel goedkoper, zelfs al is een A-merk bier in de aanbieding. Een krat Argus bier kost bijvoorbeeld maar €5,99. Het verbieden van bier aanbiedingen met hoge kortingspercentages heeft dus weinig zin volgens deze partijen.

Happy Hours wel verboden Eindhoven

De politiek in Eindhoven kan zich wel vinden in de aanpak van happy hours in de horeca. Al is een aantal partijen nog wel sceptisch of horeca-ondernemers zich ook aan die regels gaan houden.

Sinds dit jaar is er een nieuwe drank- en horecawet, die gemeenten meer ruimte geeft om alcoholmisbruik aan te pakken. De gemeente Eindhoven is de eerste gemeente die de mogelijkheden van deze wet gebruikt om nieuwe regels op te stellen.

Cookie instellingen