Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ratebeer volledig in handen van grootste brouwer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ratebeer volledig in handen van grootste brouwer

05 februari 2019 om 14:59

Grootste bierbrouwer ter wereld (AB InBev) heeft alle aandelen gekocht van de invloedrijke bierwebsite Ratebeer. De volledige koop volgt op het minderheidsbelang dat AB InBev zich in 2016 verschafte. 

Ratebeer volledig in handen van grootste brouwer

Bieren reviewen

Ratebeer is een van de meest invloedrijke bierwebsites ter wereld. Bierliefhebbers gebruiken de website om hun gedronken bier te raten en het een cijfer te geven. AB InBev wist in 2016 een minderheidsbelang in Ratebeer te verschaffen en dit leidde toen tot verbazing en weerstand in de 'biercommunity'. Bierliefhebbers vreesden voor een belangenconflict als een bierbrouwer eigenaar wordt van een recensiesite voor bier. Daarnaast vroeg men zich af wat AB InBev met de data zou gaan doen! Nu de webiste helemaal in het bezit is van de Belgisch/ Braziliaanse bierreus zal de twijfel van bierliefhebbers waarschijnlijk verder toenemen. 

Lees ook

Ratebeer Top lijstjes

Jaarlijks komt Ratebeer met lijstjes waaruit de beste bieren, brouwerijen en plekken om bier te drinken bekend worden gemaakt. Bekijk de beste bierbestemmingen voor 2019 of bekijk welke Nederlandse brouwerij in de wereldwijde Top 100 staat! 

Cookie instellingen