Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rechter stelt Grolsch gelijk in kort geding FC Twente

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rechter stelt Grolsch gelijk in kort geding FC Twente

19 november 2013 om 15:36

De rechter in Almelo heeft uitspraak gedaan in het kort geding van FC Twente tegen Grolsch. De conclusie van de rechter is dat de bestaande partnerovereenkomst rechtsgeldig is.

grolsch veste

Grolsch is tevreden over de uitspraak van de rechter en zal zich inspannen om de samenwerking op een goede manier voort te zetten.

Tevredenheid Grolsch

Tom Verhaegen, Algemeen Directeur Koninklijke Grolsch: "Allereerst wil ik benadrukken dat we het spijtig vinden dat het tot een kort geding heeft moeten komen. Voor geen van beide partijen is dit goed. Grolsch en FC Twente hebben al 48 jaar lang een samenwerkingsrelatie.

Lees ook

Beide merken zijn symbolen van de regio en kunnen rekenen op dezelfde enthousiaste achterban. We blijven geloven in een partnerschap met FC Twente. We zullen ons hoe dan ook inspannen om de bestaande samenwerkingsovereenkomst op een goede manier voort te zetten. Het doet ons goed te horen dat de rechter ons heeft gekend in onze argumenten en dat de inspanningen die we hebben gedaan richting FC Twente zijn gewaardeerd.

Hecht en langdurig partnerschap

FC Twente en Grolsch hebben een hecht en langdurig partnerschap, dat bestaat uit naamgeving van het stadion en sponsoring, waarbij de levering van bier een essentieel onderdeel is. Dit partnerschap loopt nog meerdere jaren. De overeenkomst is enkele jaren terug door beide partijen in goed overleg en met een gevoel van trots ondertekend. Grolsch heeft de intentie om de club te blijven steunen.

FC Twente spant bodemprocedure aan

FC Twente is spant een bodemprocedure aan.In die bodemprocedure vordert FC Twente de vaststelling dat de bierprijs niet marktconform is, alsmede vergoeding van de schade die het gevolg is van het betalen van een te hoge bierprijs. 

Tenslotte vraagt FC Twente aan de rechtbank om vast te stellen dat het exclusieve afnamebeding waartoe de club wordt gehouden door Grolsch nietig is, omdat het FC Twente langer bindt dan door het mededingingsrecht is toegelaten. De kortgedingrechter geeft in haar vonnis van dinsdag ook aan dat een bodemprocedure de aangewezen weg is om deze beoordeling uit te voeren.

Cookie instellingen