Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

FC Twente daagt Grolsch voor de rechter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

FC Twente daagt Grolsch voor de rechter

15 oktober 2013 om 13:09

FC Twente daagt bierbrouwer Grolsch voor de rechter. De Enschedese voetbalclub is van mening dat Grolsch de wettelijke regels en afspraken met betrekking tot de bierleveranties niet volgens afspraak naleeft.

FC Twente daagt Grolsch voor de rechter
Grolsch Premium Pilsener
Grolsch Premium Pilsener

Bierprijzen Grolsch

Volgens FC Twente zijn de prijzen die Grolsch in rekening brengt voor de levering van bier in "De Grolsch Veste" niet marktconform. Dit werd bevestigd door de andere aanbiedingen die de club kreeg van Heineken en Veltins.

FC Twente wilt de hoge inkoopprijs van het bier niet doorberekenen aan de supporters, waardoor FC Twente aan een financiële schade lijdt. FC Twente probeert al meer dan een jaar nieuwe afspraken te maken met Grolsch, maar helaas heeft dit niet geleid tot de gewenste veranderingen. Sterker nog: Grolsch weigert inhoudelijk overleg. 

Lees ook

Vanwege deze houding van de bierbrouwer en de grote financiële schade die FC Twente hierdoor lijdt, ziet FC Twente zich genoodzaakt om de rechter te laten kijken of de afspraken die in de overeenkomst staan geldig zijn en door Grolsch juist worden nageleefd.

Stakend personeel Grolsch

Niet alleen FC Twente, maar ook de werknemers van Grolsch hebben een conflict met de bierbrouwer. De werknemers hebben het werk neergelegd vanwege een cao-conflict met de directie van Grolsch.