Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ribbelglas Stella Artois verdwijnt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ribbelglas Stella Artois verdwijnt

10 augustus 2016 om 10:15

Brouwerij AB InBev stopt met de productie van het ribbelglas voor hun pilsmerk Stella Artois.

Cafébazen in België kunnen nu alleen nog kelkglazen of vaasjes bestellen.

Stella Artois Ribbelglas verdwijnt
Stella Pils
Stella Artois

Met deze actie stelt AB InBev België gelijk aan andere Europese landen waar Stella Artois in de markt is gezet als premiumpils dat uit een chique glas gedronken wordt. 

Ribbelglas Jupiler blijft

Voor Jupiler, dat ook in een 'ribbeke' kan worden besteld, wijzigt er voorlopig niets. Dus zal de gemiddelde Belgische cafébezoeker zijn bier kunnen blijven drinken uit een ribbelglas. De brouwerijgroep laat weten dat de geribbelde glazen niet direct uit de cafés verwijderd zullen worden, ze kunnen gewoon niet meer besteld worden. Vertegenwoordigers dringen er bij de cafébazen op aan om zoveel mogelijk de kelkglazen of 'chalices' te gebruiken.

Als de Stella Artois ribbelglazen opgebruikt zijn is het dus aan de liefhebbers van dit pils of ze het uit een kelkglas of 'Boerke' (vaasje) willen drinken.

Boerke, Ribbeke en Kelkglas van Stella Artois

Lees ook

Temperatuur van het bier

Er zijn ook smaak-technische redenen om het verlies van het ribbelglas te betreuren. Een pils drinkt u bij voorkeur op een temperatuur van 4°C. In de 'boerkes' met gladde zijkant warmt het bier sneller op. Een kelkglas hoeft wat dat betreft gelukkig niet onder te doen voor het ribbelglas.

Ben je benieuwd welke verschillende bierglazen er bij verschillende biersoorten passen? Neem ook eens een kijkje in de shop met bierglazen.

Cookie instellingen