Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rock City Brewing opent Brewpub in Amersfoort

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rock City Brewing opent Brewpub in Amersfoort

24 juli 2018 om 14:25

Rock City Beers opent deze zomer een eigen brouwerij in Amersfoort. Daarnaast zullen ze ook een brewpub openen waar hun speciaalbieren te proeven zijn.

Rock City Brewpub brouwer en chef
Rock City beers logo
rockcity beers header

Samenwerking met een chef

In samenwerking met Robert Oosterhuis, voormalig chef van RAUW in Amersfoort, wordt er dit najaar een brewpub geopend. ‘Een echt restaurant in samenwerking met een brouwerij waar twee ambachten samen komen!’ De chef gaat namelijk koken op open vuur en wil mooie combinaties maken met de bieren van Rock City Beers. ‘Bier-spijscombinaties gaan een belangrijke rol vervullen in ons restaurant’, aldus Robert.

Bier- spijs combinaties

Rock City Brewpub Robert, die ervaring heeft opgedaan in binnen- en buitenland bij diverse zaken gewaardeerd in de Michelin gids, is van mening dat Amersfoort hier echt aan toe is. ‘Een zaak vol beleving, waar je met vrienden een burger kan komen eten en wat van de tap kan drinken, maar ook kan kiezen voor een meer-gangen diner met een beerpairing’.

Lees ook

Er komt een tap wand met maar liefst eenentwintig tapkranen met hoofdzakelijk bieren uit eigen brouwerij. ‘We vinden het ook leuk om regelmatig gast brouwerijen op de tap te hebben, zo kun je nog meer blijven vernieuwen.’

Duurzaamheid

Rock City besteed veel aandacht aan duurzaamheid, zo zijn er al contacten gelegd om het bierbostel, een restproduct bij bierproductie, te verwerken tot brood en koekjes in samenwerking met een lokale bakkerij. Maar ook zijn er contacten gelegd zodat het als veevoer kan dienen. Voor het vlees is de chef in gesprek met Heijdra Vleesvee, ‘Prachtig vlees, ik wil de delen gebruiken van hun melkkoeien die minder voor de hand liggen, denk aan de nekken en brisket. Mooi vlees, geschikt om langzaam te garen op een BBQ’.

Crowdfunding Rock City Restaurant

Help dit te realiseren en doe mee aan de crowdfunding van Rock City! Op https://crowdaboutnow.nl/campagnes/rockcityrestaurant zie je meer informatie hierover. Bij vragen kun je die stellen via brewpub@rockcitybrewing.nl.

Chef Robert en brouwer Rock City Brewing

Cookie instellingen