Rock City Beers opent deze zomer een eigen brouwerij in Amersfoort. Daarnaast zullen ze ook een brewpub openen waar hun speciaalbieren te proeven zijn.
Samenwerking met een chef
In samenwerking met Robert Oosterhuis, voormalig chef van RAUW in Amersfoort, wordt er dit najaar een brewpub geopend. ‘Een echt restaurant in samenwerking met een brouwerij waar twee ambachten samen komen!’ De chef gaat namelijk koken op open vuur en wil mooie combinaties maken met de bieren van Rock City Beers. ‘Bier-spijscombinaties gaan een belangrijke rol vervullen in ons restaurant’, aldus Robert.
Bier- spijs combinaties
Robert, die ervaring heeft opgedaan in binnen- en buitenland bij diverse zaken gewaardeerd in de Michelin gids, is van mening dat Amersfoort hier echt aan toe is. ‘Een zaak vol beleving, waar je met vrienden een burger kan komen eten en wat van de tap kan drinken, maar ook kan kiezen voor een meer-gangen diner met een beerpairing’.
Lees ook
Er komt een tap wand met maar liefst eenentwintig tapkranen met hoofdzakelijk bieren uit eigen brouwerij. ‘We vinden het ook leuk om regelmatig gast brouwerijen op de tap te hebben, zo kun je nog meer blijven vernieuwen.’
Duurzaamheid
Rock City besteed veel aandacht aan duurzaamheid, zo zijn er al contacten gelegd om het bierbostel, een restproduct bij bierproductie, te verwerken tot brood en koekjes in samenwerking met een lokale bakkerij. Maar ook zijn er contacten gelegd zodat het als veevoer kan dienen. Voor het vlees is de chef in gesprek met Heijdra Vleesvee, ‘Prachtig vlees, ik wil de delen gebruiken van hun melkkoeien die minder voor de hand liggen, denk aan de nekken en brisket. Mooi vlees, geschikt om langzaam te garen op een BBQ’.