Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

St. Bernardus wint drie medailles op World Beer Awards

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

St. Bernardus wint drie medailles op World Beer Awards

26 augustus 2022 om 16:25

St. Bernardus brouwerij uit Watou heeft tijdens de World Beer Awards 2022 drie medailles in de wacht gesleept. Zij wonnen goud, zilver en brons met hun bieren.

St Bernardus scoort op de World Beer Awards 2022
St Bernardus Prior 8 glas op tafel bij de brouwerij in Watou
St Bernardus Tripel glas en flesje

World Beer Awards 2022

De World Beer Awards, dat zijn als het ware de Olympische Spelen van de bierwereld met die verstande dat de World Beer Awards wél ieder jaar plaatsvinden. Een internationale jury beoordeelt d.m.v. blind proeven jaarlijks meer dan 2000 bieren in verschillende categorieën. Sinds de eerste deelname van St. Bernardus in 2019 hebben hun bieren steeds mooie ereplaatsen gehaald. En ook dit jaar werden verschillende St.Bernardus bieren beloond met zogenaamde medailles!

Goud zilver en brons voor St. Bernardus

St. Bernardus Tripel wint goud op de World Beer Awards 2022 Net zoals in 2019 en 2020 werd St.Bernardus Tripel uitgeroepen tot laureaat in de categorie ‘Belgian Style Tripel’, met andere woorden een gouden medaille.

St.Bernardus Prior 8 werd in 2019 al eens verkozen tot ‘World’s Best Dark Belgian Style Dubbel’, kortom ’s werelds beste Dubbel bier. Ook dit jaar valt het bier in de prijzen, Prior 8 wordt beloond met een bronzen medaille.

Interessant weetje: Wipers Times Dubbel, het dubbel bier van de Ieperse stadsbrouwerij Kazematten kan dit jaar nog in deze voetsporen treden want het werd verkozen tot ‘Country Winner’ in deze categorie ‘Belgian Style Dubbel’.

In de categorie ‘Belgian Style Witbier’ mag St.Bernardus Wit pronken met een zilveren medaille. Ook in 2019 viel die eer het Witbier ten deel.

Lees ook

Zaakvoerder Julie Depypere: “Jaar in, jaar uit spannen onze mensen zich in om onze bieren de beste kwaliteit mogelijk te geven. Dat deze mooie ambacht ook internationaal jaar na jaar erkend wordt is dan ook een mooie bekroning op dat harde werk.”

Zaakvoerder Hans Depypere: “Hoewel we jaar na jaar een stijging kennen in de belangstelling voor onze bieren, blijven we vasthouden aan het brouwproces zoals we dat al decennia hanteren. We houden strak vast aan deze receptuur, want de kwaliteit van de bieren is voor mij van het grootste belang."

Over de bieren

St. Bernardus Prior 8 met brons op de World Beer Awards 2022

- St.Bernardus Prior 8 is een traditioneel abdijbier en heeft een kastanjebruine kleur met een diepe, rode gloed en een mooie ronde schuimlaag. Het bier blinkt uit door zijn fruitig aroma, neigend naar boomvruchten als rode appel maar ook met een exotische toets van vijgen en dadels.

- St.Bernardus Tripel is een blond bier, met een uitnodigende gouden tint en een imposante, satijnzachte schuimkraag. Het heeft een licht zoet aroma en een bloemige, fruitige smaak waarbij bitter en zoet elkaar perfect in harmonie houden. Dankzij de aangename hoppigheid heeft het bier een zaligmakende rondheid in de mond. Een enorm toegankelijk bier met een verrassend licht karakter.

St. Bernardus Wit met zilver op de World Beer Awards - St.Bernardus Wit is een traditioneel Belgisch, ongefilterd witbier en werd ontwikkeld in samenwerking met de legendarische meester brouwer Pierre Celis. De frisse aroma’s van koriander en sinaasappel zijn perfect in evenwicht met de toetsen van kruidnagel en fruitige citrus. De energieke kruiden en de romigheid van de tarwe zorgen voor een meesterlijk smaaksensatie.

Ontdek meer over deze bieren en de brouwerij via de website www.sintbernardus.be

Cookie instellingen