Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Studente ontwikkelt bier op basis van brood

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Studente ontwikkelt bier op basis van brood

08 januari 2019 om 10:59

Brood is een van de meest verspilde voedselproducten van Nederland. Maastrichtse studente Laura Nieboer wilde daar iets mee doen en ontwikkelde Pieke Broodbier.

Pieke Broodbier
Pieke Broodbier logo
Stadsbrouwerij Maastricht bierglas vullen

Voedselverspilling

Studente Laura Nieboer wil afval niet zien als afval, maar als een bron voor nieuwe producten. Toen ze er achter kwam dat brood het tweede meest verspilde product van Nederland is, wilde ze daar iets mee doen. De stap naar bier was snel gemaakt en ze ging zelf experimenteren, wat helaas niet direct leidde tot een lekker bier. Uiteindelijk legde ze contact met de Maastrichter Maltezer brouwerij en zijn zij samen een bier gaan ontwikkelen. 

Pieke Broodbier

Het resultaat van deze samenwerking is Pieke Broodbier geworden. Het speciaalbier ruikt heerlijk fris en heeft een lekkere stevige smaak. Het bier is goed te combineren met een kaasplank.

Lees ook

Bij dit bier is een deel van de mout vervangen door brood dat anders zou worden weggegooid. Pieke Broodbier is gebaseerd op een British Golden Ale, een fris blond bier met een bite.

Bezoek de website van Pieke Broodbier voor meer informatie of bekijk onderstaande video van Thuis in Maastricht.

Cookie instellingen