Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Thuistap voor Grolsch en Bavaria niet weggelegd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Thuistap voor Grolsch en Bavaria niet weggelegd

10 september 2012 om 09:37

De verkoop voor fustjes van de PerfectDraft is fors teruggelopen. Reden voor Bavaria en Grolsch om er dit jaar nog mee te stoppen.

Thuistap
Bavaria header
Bavaria logo

Helaas is de verkoop van de fustjes van de PerfectDraft sterk teruggelopen voor Grolsch en Bavaria, dat is dan ook de reden voor hen om dit jaar nog met de productie te stoppen. Dit meldt de Telegraaf. Veel supermarkten hebben de fusten van Bavaria en Grolsch al uit de winkel gehaald. De thuistap heeft zich niet zo ontwikkeld als de brouwers van Grolsch en Bavaria hadden gehoopt. De consument vindt over het algemeen de lange koeltijd van de vaatjes en de relatief hoge prijs een belemmering.

PerfectDraft

De Perfect Draft thuistap is een uitvinding van brouwerij AB InBev en Philips. De doelstelling voor deze tap is om de mensen thuis een leuke en smaakvolle bierbeleving te bezorgen. De consument koopt een 6 liter fust bier in de supermarkt en kan deze aansluiten op de thuistap. Voor de tap is een groot assortiment bieren verkrijgbaar, waaronder: Bavaria, Grolsch, Jupiler, Leffe Blond, Hertog Jan, Dommelsch en Stella Artois.

Hertog Jan, Jupiler en Dommelsch

De biermerken van AB InBev zullen in vaatjes voor de PerfectDraft verkrijgbaar blijven, zo meldt Annemieke Matthijssen van AB InBev aan Biernet: 

" Op dit moment is voor de PerfectDraft een groot assortiment bieren verkrijgbaar, waaronder Jupiler en Hertog Jan. In Nederland zijn er vandaag ongeveer 40.000 PerfectDraft’s actief in gebruik, waarbij tweederde van de verkochte PerfectDraft-vaatjes bieren van AB InBev zijn. De Jupiler en Hertog Jan fustjes blijven dan ook beschikbaar voor de consument in de supermarkt.

Daarnaast, we hebben meer dan 2 jaar geleden de PerfectDraft in de Franse horeca geïntroduceerd, waardoor het mogelijk wordt voor restaurantuitbaters om een selectie van Belgische kwaliteitsbieren als aperitief aan te bieden of om de gerechten te begeleiden. Dit geldt niet alleen voor restaurant, maar ook voor kleinere cafés, dankzij de 6-liter verpakking, en het feit dat het PerfectDraft-vaatje gedurende 30 dagen vers blijft.

Lees ook

Gezien het succes van dit nieuwe gebruik van het PerfectDraft-toestel in Frankrijk, hebben we besloten om het concept te lanceren in Nederland. Vandaag zijn er al een een groot aantal horecazaken in Nederland uitgerust met een of meerdere PerfectDraft-toestellen. Ook deze lijn zullen we voortzetten en de PerfectDraft blijft beschikbaar."

Reactie Grolsch

Grolsch gaf onderstaande reden ivm het stoppen met het leveren van 6-liter fusten voorde PerfectDraft:

'' De markt van het thuistappen in Nederland staat behoorlijk onder druk: de vaste groep gebruikers en de vervangingsvraag lopen terug, waardoor we te maken hebben met dalende verkopen. Dat betekent dat de resultaten helaas achterblijven en het volume onder de maat is. Dit maakt het voor Grolsch onvoldoende interessant om door te gaan met het leveren van de fustjes voor het thuistapsysteem.'' 

Reactie Bavaria

Ook Bavaria is genoodzaakt te stoppen met de vaatjes, zo kregen wij de reactie:

'' Er kwam een steeds mindere vraag bij de retailers binnen. Daarom waren ook bij steeds minder supermarkten de Bavaria-vaatjes voor het systeem te koop. Langzaamaan ontvingen wij dan ook steeds meer berichten dat de Perfect Draft-vaatjes uit de schappen waren gehaald bij de supermarkt en hierdoor liepen wij helaas tegen een probleem met afvulling en houdbaarheid. Het afvullen moet namelijk met grotere aantallen tegelijk gebeuren en de voorraad die er reeds stond die werd niet uitgeleverd en geraakte daardoor over de houdbaarheidsdatum. 

Nu is dit voor ons de reden geweest om de beslissing te nemen om dit product te saneren. Dit houdt in dat wij onze eigen voorraad nog uitleveren en, dat wanneer deze naar verwachting eind oktober op is, dat er geen nieuwe voorraad meer wordt gemaakt. ''

Cookie instellingen