Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tongerlo Blond is World’s Best Beer 2014 - Brouwerij Haacht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tongerlo Blond is het beste bier ter wereld

29 september 2014 om 15:49

Op de World Beer Awards 2014 is het Belgische Tongelo Blond uitgeroepen tot beste bier ter wereld. Hiermee laat het zo'n 700 andere bieren achter zich.

Tongerlo Blond worlds best beer
Brouwerij Haacht
Brouwerij Haacht

Het Belgische speciaalbier Tongelo Blond is op de World Beer Awards 2014 uitgeroepen tot het beste bier ter wereld. Ook won het bier de gouden plak in de categorie World’s Best Pale Beer. Met deze prijs liet het bier zo'n 700 andere bieren achter zich.

World Beer Awards

De World Beer Awards in het Verenigd Koninkrijk is een van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden ter wereld. Er is een professionele jury die voor elk continent en per bierstijl een top drie kiest. Uit deze selectie wordt wereldwijd de 'World's Best' binnen hun categorie uitgekozen. En deze bieren strijden tot slot voor de ultieme bekroning: het  'World's Best Beer'. En Tongerlo Blond mag zich dus dit jaar het beste bier ter wereld noemen.

Eerdere prijzen voor Brouwerij Haacht

Tongerlo Blond wordt gebrouwen door de Belgische Bierbrouwerij Haacht uit Boortmeerbeek. In het verleden heeft de brouwerij al verschillende prijzen gewonnen met andere Tongerlo-varianten zoals de Prior, de Bruine Tongerlo en de Christmas. Brouwerij Haacht brouwt sinds 1990 deze authentieke abdijbieren onder licentie. Hiermee ondersteunt zij één van de meest actieve kloostergemeenschappen uit België.

Lees ook

Abdijbieren

Tongerlo Blond is een blondbier dat behoort tot de erkende Belgische abdijbieren. Een abdijbier is een bier die aan een abdij is verbonden, maar niet door de monniken wordt gebrouwen. Het wordt vaak verward met een trappistenbier, maar het is dus niet hetzelfde.

Relatief laag alcoholpercentage

Wat volgens de brouwmeester het bier zo uniek maakt zijn de smaken, gecombineerd met een relatief laag alcoholpercentage van 6 procent.