Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tongval lanceert drie nieuwe bieren tegelijk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tongval lanceert drie nieuwe bieren tegelijk

11 juni 2015 om 16:50

Na de lancering van de twee series de ‘Woestijnvaders’ en ‘AudioBeer’ met de gelimiteerde bieren 'darkness travels light’ en 'Mozes de Donkere’ is het tijd voor een nieuw Tongval-hoofdstuk. Vandaag lanceert Tongval drie nieuwe bieren in haar vaste Tongval-serie ‘Omne Trinum Perfectum’.

Tongval lanceert drie nieuwe bieren tegelijk
Dubbel Tongval Etiket
Brouwerij Tongval header

Tongval bestaat inmiddels ruim een jaar en wil dit momentum samen met haar fijnproevers vieren met iets bijzonders. Het afgelopen half jaar heeft Tongval hard gewerkt en geproefd van nieuwe ideeën en verhalen.

Hier zijn drie nieuwe en bijzondere recepten uitgekomen, namelijk de Lichte, Dubbele, en Zware Tongval. Het gaat hier respectievelijk om een saison van 5,4%, een bruin bier van 7% en een tripel van 9%, tezamen de ’Omne Trinum Perfectum’ (‘Elke drievoud is volmaakt’). De wederom op artisanale wijze in België gebrouwen bieren zijn alle drie uniek maar vormen toch een bijzondere eenheid.

Nieuw hoofdstuk

Met deze nieuwe vaste Tongval-serie is Tongval op zoek gegaan naar een volmaakte drievoud. De ’Omne Trinum Perfectum’ waarmee Tongval een nieuw hoofdstuk toevoegt aan haar bescheiden oeuvre is geen limited editie maar zal een vaste waarde zijn binnen het Tongval-assortiment.

Lichte Tongval

De Lichte Tongval is het tafelbier van Tongval. Een heerlijke, ongefilterde saison met een zacht bittere toets van 5,4% welke prachtig geel nagist op de fles. De Lichte Tongval smaakt fris, spannend, en ietwat kruidig. Een krachtige dorstlesser om van te genieten in de middagzon en een eigenzinnige tongstreler tegelijk! 

 

Dubbele Tongval

De Dubbele Tongval is een kruidig dubbelbier van 7%. Bruin en rijk van smaak met een lichte zoethout/anijs toets welke de zonsondergang prachtig kleur kan geven. Een ongefilterd bier met een complex kruidig karakter maar met een zoete afdronk. Een bier waar je bijna als vanzelf dubbeltalig van wordt! 

Lees ook

 

Zware Tongval

Als laatste is daar de koning onder de Tongval-bieren, namelijk de Zware Tongval. Het gaat hier om een serieuze amberkleurige ongefilterde tripel van 9% met een volmondig moutkarakter, eindigend met een bittere toets welke zorgt voor een goede bite en een onvergetelijke avond. Zet je schrap, want dit bier drinkt als een (z)ware storm op je tong! 

 

Naast de immer zorgvuldig uitgewerkte recepten zijn de flessen wederom voorzien van een prachtig en eigenzinnig ontwerp van Jedi Noordegraaf. De letters op inmiddels typische Tongval landkaart-etiketten staan voor de verschillende accenten en dialecten die de bieren van Tongval rijk zijn.

Tongval wil verhalen vertellen en elk bier uit deze serie doet dat via haar eigen smaak en taal welke je zou kunnen zien als een 'Tongval'. Deze grote letters verwijzen naar de eeuwenoude schrijftraditie van de monniken die bij elk nieuw hoofdstuk een prachtige letter ontworpen. Op deze manier is daar net zoals bij Mozes de Donkere de connectie met de eigenzinnige verhalen uit het verleden. 

Bier, bier en nog eens bier!