Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Twee biertjes per dag verkort je leven met 23 jaar!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twee biertjes per dag verkort je leven met 23 jaar!

18 oktober 2014 om 09:20

Een tegengeluid na alle positieve geluiden over bier en gezondheid: Het drinken van een glas bier verkort je levensduur met bijna zeven uur. Van 3,5 biertjes ga je dus bijna een dag eerder dood. 

Twee biertjes per dag verkort je leven met 23 jaar!

Een tegengeluid na positieve berichten over bier

De laatste tijd zijn er veel positieve berichten geweest over het effect van bier drinken op de gezondheid. Zo was er het bericht dat bier heel gezond is om maar liefst vijf redenen en zou je van bier slimmer worden.

Lees ook

De verslavingswebsite Treatment4addiction meldt nu echter dat het drinken van één biertje je leven met 7 uur verkort. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat als je dagelijks twee of meer biertjes drinkt, je 23 jaar eerder dood gaat!

Onmogelijk om verkorte levensduur vast te stellen

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, stelt ons gerust. Het is onmogelijk is om zo gedetailleerd de verkorte levensduur vast te stellen op basis van het drinken van een glas alcohol. "Het is niet wetenschappelijk vast te stellen. En het verschilt per persoon. Het maakt natuurlijk ook uit of je vijf biertjes verspreid of achter elkaar drinkt" zegt hij over het onderzoek.

Het onderzoek van de verslavingswebsite is gebasseerd op chronische drinkers. Dus af en toe een biertje drinken zal geen jaren van je leven afhalen.

Cookie instellingen