Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tweede bier café restaurant Van de Buurt Brouwerij Van Neven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tweede bier door brouwerij Van Neven

14 maart 2016 om 12:12

Na het succes van het eerste gebrouwen speciaalbier, die inmiddels alweer bijna op is, is het tweede bier een ware smaaksensatie geworden volgens Leijting!

Brouwerij Van Neven
Brouwerij Van Neven
Brouwerij Van Neven

Bier brouwer Brouwerij Van Neven Het is de eigenaar van café restaurant Van de Buurt in Amsterdam en tevens mede-eigenaar van brouwerij Van Neven, Jorit Leijting, gelukt om een tweede speciaalbier te brouwen. Een tweede brouwsel is in aantocht om aan de vraag van de horeca te kunnen voldoen.
“Dat het hard ging wisten we maar zó hard hadden we niet durven dromen”, aldus Leijting. 

Geïnspireerd door eigen keuken

Voor het tweede speciaalbier hebben de brouwers zich laten inspireren door ingrediënten die in de keuken van het café restaurant veel worden gebruikt. Zoals de friszoete sinaasappel, geurig anijs en zoete kardemom.

Het tweede speciaalbier, Seizoen

Seizoen speciaalbier van Van Neven De brouwers zijn onwijs enthousiast over het tweede speciaalbier met de naam, Seizoen. "Een zeer smaakvolle en hoppige Farmhouse Ale. Heerlijk verfrissend en rijk aan sinaasappel, anijs en kardemom. Een sensationeel bier welke perfect in balans is door de hop en saison gist", aldus de brouwer. 

Lees ook

De naam staat voor de wisselingen van de seizoenen en de daarbij behorende veranderingen in kleur, licht, smaak en emotie. Dit bier kan in elk seizoen gedronken worden maar de makers van het speciaalbier denken toch dat dit bier in het voorjaar en najaar het meest gedronken zal gaan worden.

Eerste Fustfeest

Op zondag 13 maart was het officiële "Eerste Fustfeest" in café restaurant Van de Buurt, waar het allereerste fustje werd aangeboden aan haar gasten. Zo kon iedereen kennismaken met het bier en net zo enthousiast worden als Leijting zelf.

Cookie instellingen