Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tweede bierbrouwwedstrijd van Pint en Brand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tweede bierbrouwwedstrijd van Pint en Brand

13 februari 2013 om 11:41

Bierbrouwerij Brand en bierconsumentenvereniging PINT organiseren voor de tweede maal een bierbrouwwedstrijd voor consumenten. Dit jaar moet een bovengistend blond bier gebrouwen worden,  met een alcoholpercentage tussen de 8 en 9,5%.

 Bierbrouw wedstrijd.

In 2012 organiseerden Bierbrouwerij Brand en bierconsumentenvereniging PINT een bierbrouwwedstrijd. De opdracht was om een pils te brouwen en 60 hobbybrouwers deden mee met de wedstrijd. Marc Vriens won de wedstrijd met "'t mag bier".

Nieuwe wedstrijd

De bierbrouwwedstrijd in 2012 was een succes en het is niet verwonderlijk dat er in 2013 een vervolg komt. Dit jaar is de opdracht om een bovengistend Blond bier met natuurlijke ingrediënten en een alcoholgehalte tussen 8 en 9,5% te brouwen.

Eisen aan het blond bier

  • Bovengistend bier
  • Helderheid: (tweeschijn tot helder)
  • Gebruikmakend van uitsluitend natuurlijke ingrediënten 
  • Met een alcoholgehalte tussen 8 en 9,5 procent
  • De wort is voor 100% afkomstig van gerste- en/of tarwemout. 
  • Uiteraard moet het product ook voldoen aan de eisen van de Bierverordening 2003.Daarbij is het extractgehalte van de stamwort van 15,5 of hoger. Daarmee vallend in de accijns categorie S.
  • EBU minimaal 20 
  • Kleur: lichtblond tot goud
  • Brand bier wordt gekaraktariseerd door die typische hopbitterheid en het gebruik van
  • aromahop. De jury zal uiteraard goed kijken of het winnende Blond bier in deze traditie van Brand bier past. Daarbij zal de jury dus letten op herkenbaar gebruik van hop in de receptuur.  

Lees ook

Deadline

De deadline om je eigen blonde bier in te sturen is op 30 april 2013. Op die datum moeten er tien flessen van het eigen gebrouwen bier bij de jury binnen zijn. Uit alle inzendingen bepaalt een jury 10 bieren die naar de finale gaan.

De genomineerde bieren zullen tijdens de finale worden herkeurd. De finaledag en prijsuitreiking zullen eind in mei/ begin juni 2013 in Wijlre op de brouwerij plaatsvinden. De uiteindelijk winnaar van de brouwwedstrijd mag zijn eigen bier in de Brand bierbrouwerij in Wijlre gaan brouwen! 

Meer informatie over de brouwwedstrijd en hoe je je aanmeld, vind je op de website van PINT.

Update 1 maart 2013: Inschrijftermijn verlengd

De brouwketels in de Nederlandse keukens, kelders en garages maken op dit moment overuren. Inmiddels hebben 70 brouwers zich aangemeld en vanwege dit succes wordt de termijn verlengd tot en met eind maart. Eind april moeten zij hun brouwsel inleveren, waarna het door een deskundige jury getest wordt.

Cookie instellingen