Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Twentse bierkoek met Honing Tripel gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twentse bierkoek met Honing Tripel gelanceerd

08 oktober 2020 om 10:58

Brouwer en bakker hebben hun handen ineen geslagen voor een Twentse bierkoek. De bierkoek is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen de koekenbakkers van Vondelkoeken en de Twentse Bierbrouwerij.

Vier mensen proosten in de Twentse Bierbrouwerij op de nieuwe Twentse Bierkoek
Twents Honing Tripel etiket
Twee Twentse Bierkoeken met in het midden een fles Twents Honing Tripel

Bierkoek

Banner Twentse bierkoek met logo De bierkoek is een variant op de Vondelspeculaas, de bekende koek uit Deventer die tot 1995 werd gebakken aan de Joost van den Vondellaan. Twee jaar geleden gaf opa Frans Ruhof het recept van die koek door aan zijn kleinzoon.

Lees ook

Gijs Ruhof en Anthony van Duiven, beide 21 jaar oud, bakken alle koeken eigenhandig in hun bakkerij in Almelo. Alles is echt met de hand gemaakt zegt Gijs: “Alle ingrediënten zijn van top kwaliteit, anders werken we er niet mee. De koeken bevatten geen e-nummers en worden in onze eigen bakkerij ambachtelijk gebakken. Het recept is al die tijd bewaard gebleven binnen de familie. Ook vandaag de dag gebruiken wij dezelfde ingrediënten als vroeger.”

Twents Honing Tripel koek

De nieuwste smaak is de Twents Honing Tripel koek. De naam zegt het al, deze koek is gemaakt van Twents Honing Tripel van de Twentse Bierbrouwerij. De overige ingrediënten zoals geroosterde cashewnoten, papaya, steranijs en koriander maken deze koek uniek en het proeven waard.

Proeven? De bierkoek wordt standaard geserveerd bij de koffie in het proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Daar kun je de bierkoek tevens kopen voor € 4,95 (250 gram) per stuk. “Donders lekker!

Cookie instellingen