Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Uitspraak: Buval bier lijkt te veel op Jupiler

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Uitspraak buval bier lijkt te veel op jupiler

Uitspraak: Buval bier lijkt te veel op Jupiler

29 januari 2016 om 10:37

Supermarktketen Aldi moet de verpakking van zijn biermerk Buval aanpassen. Dat heeft de Brusselse handelsrechtbank beslist, na een klacht van biergigant AB InBev. De verpakking lijkt te veel op die van Jupiler.

Jupiler Buval blikje
Jupiler
Jupiler bier

Naar aanleiding van de rechtszaak die AB InBev in december aanspande moet de verpakking van Buval- bier worden aangepast

Verwarring over de bieren

Volgens AB Inbev oordeelde de rechter dat er wel degelijk sprake is van mogelijke verwarring bij de consumenten, die zou kunnen afbreuk doen aan het merk Jupiler.

Buval-verpakkingen uit de rekken

Aldi moet de verpakkingen binnen de tien dagen na de betekening van het vonnis uit de rekken halen, op straffe van een dwangsom van 250 euro per inbreuk met een maximum van 1 miljoen euro, aldus AB InBev. Het vonnis zou op 13 januari uitgesproken zijn.

‘We zijn blij dat onze inspanningen om ons Jupiler-merk uit te bouwen, te promoten en te beschermen ook erkend worden door de rechter’, besluit de Leuvense brouwer.

Buval wordt geproduceerd door de Belgisch-Limburgse brouwer Martens. Aldi heeft voorlopig nog niet gereageerd.

Bron: gva.be

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

patrick (gast) op 03-02-2016 om 14:59:58

Een paar in plaats van een stier, de naam horizontaal in plaats van verticaal en een andere kleur. De enige overeenkomst is het wapenschild achter het diertje op het blik. Waarschijnlijk had de rechter een Jupiler te veel op bij deze uitspraak.

Zie meer reacties

Zie minder reacties