Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vanavond op tv: Brouwersgeluk | Stand van Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vanavond op tv: Brouwersgeluk

10 oktober 2018 om 13:30

Vandaag werd bekend dat er in Nederland weer meer bier wordt gedronken. Het tv-programma 'Stand van Nederland' duikt in de cijfers en gaat op zoek naar brouwersgeluk.

Stand van Nederland over bier
The Sisters Brewery
the sisters brewery bieren

Bier is populair

Bier is populairder dan ooit: het aantal brouwerijen in Nederland is in tien jaar tijd dan ook ruim vervijfvoudigd van 90 in 2007 naar ruim 500 Nederlandse brouwerijen in 2017. De consumptie van speciaal- en alcoholvrij bier zit flink in de lift. Het tv-programma 'Stand van Nederland' duikt in de cijfers en bezoekt een aantal mensen actief in de bierwereld. 

Marc Janssen van Grolsch

Marc Janssen van Grolsch Meesterbrouwer Marc Janssen van Grolsch werkte jarenlang aan de perfecte smaak van alcoholvrij bier. Dit biertype had lange tijd een slecht imago, maar dat lijkt definitief voorbij.

Het is anno 2018 niet alleen een alternatief voor als je nog moet rijden, de consument kiest steeds vaker voor de alcoholvrije variant, omdat we bewuster en gezonder willen leven.

Lees ook

The Sisters Brewery

Wilfran Beijeman wilde na zijn echtscheiding iets leuks doen met zijn dochters Annemijn en Josefien. Ze begonnen met het brouwen van bier en hier is The Sisters Brewery uit ontstaan. Wilfran heeft zijn baan inmiddels opgezegd en is nu fulltime brouwer. 

Biersommelier

Met de explosieve groei aan brouwerijen en biersoorten stijgt ook de behoefte aan bierexperts. Steeds meer restaurants hebben naast een wijnkaart ook een bierkaart. We volgen biersommelier Jet van de Griendt, zij is één van de ruim 100 biersommeliers die ons land kent. En dat aantal groeit elk jaar.

Stand van Nederland is vanavond te zien op NPO2 om 20:25.