Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vink Heerlijk maakt vliegende start

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vink Heerlijk maakt vliegende start

25 juli 2017 om 11:54

De battle tussen de speciaalbieren Vink Heerlijk en Schuiminje Snor is in volle gang. De twee nieuwe bieren van Bird Brewery zijn gelijktijdig uitgebracht, maar slechts één van hen zal blijven.

Bird Brewery: Battle of the Beers
Bird De Rumoerige Roodborst
Datisandere koekoek logo

Stem op jouw favoriete bier

Liefhebbers kunnen op hun favoriet stemmen: het bier met de meeste stemmen blijft in het vaste assortiment. Na de eerste weken gaat de Vink Heerlijk, een Rye IPA, flink aan kop. In augustus wordt de definitieve winnaar bekend gemaakt.

“De Vink Heerlijk heeft vooralsnog de meeste stemmen”, vertelt mede-oprichter Rik. “Ook op reviewsites Untappd en RateBeer komt het bier er iets beter uit, maar het is zeker nog geen gevlogen race. De battle wordt fantastisch opgepakt met speciale acties, bijzondere schapruimte en heel veel online communicatie vanuit slijterijen en horecazaken. Het kan daardoor echt nog alle kanten op.”

Untappd ratings van Vink Heerlijk en Schuiminje snor

Lees ook

Vaste assortiment 

Het winnende bier vormt voorlopig het laatste bier in het vaste assortiment naast De Rumoerige Roodborst, Fuut Fieuw, Datisandere Koekoek, Nognietnaar Huismus en Datsmaaktnaar Meerkoet. “Eigenlijk heel gek natuurlijk dat je als brouwerij nog niet weet welk bier er wordt toegevoegd aan het vaste assortiment, maar anderzijds ook erg leuk om onze fans zo’n actieve rol te laten spelen”, aldus Rik. “Uiteindelijk brouwen we onze bieren natuurlijk voor hen.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken direct drie prijzen op de grootste bierverkiezing van Nederland, waaronder beste IPA (De Rumoerige Roodborst) en Saison (Datisandere Koekoek) van Nederland.

Ralph en Rik van Bird Brewery

Cookie instellingen