Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery scoort bij debuut op Dutch Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery scoort bij debuut op Dutch Beer Challenge

07 april 2017 om 14:32

Bird Brewery heeft tijdens de Dutch Beer Challenge verschillende prijzen in de wacht gesleept.

Zij wonnen Beste IPA, Beste Saison en brons in de innovatieklasse.

Bird Brewery scoort op Dutch Beer Challenge 2017
Datsmaaktnaar Meerkoet
Bird brewery logo

De prijzen van de Dutch Beer Challenge 2017, dé grootste Nederlandse bierverkiezing van het jaar, zijn deze week uitgereikt. Een van de grote winnaars is Bird Brewery. De jonge brouwerij sleepte bij zijn eerste deelname direct drie prijzen in de wacht.

De Rumoerige Roodborst werd verkozen tot Nederlands Beste IPA, Datisandere Koekoek won Beste Saison en tot slot was er een bronzen medaille in de categorie speciaal voor Datsmaaktnaar Meerkoet.

Beste IPA, Beste Saison en Brons in innovatieklasse

Nederlands beste IPA is dit jaar De Rumoerige Roodborst. Het hoppige, robijnrode bier werd door de internationale jury verkozen tot beste in zijn klasse. Het won daarmee de grootste categorie. Ook de jongste telg in het nest van Bird Brewery viel direct in de prijzen. Daisandere Koekoek werd verkozen tot beste Saison van Nederlandse bodem. In de gangpaden werd het fruitige, droge karakter en de dorstlessendheid geroemd.

Bieren van Bird Brewery in de prijzen

Lees ook

Opvallend is dat er in de beide categorieën van de Dutch Beer Challenge (IPA en Saison) geen goud werd uitgedeeld, omdat de bieren op enkele punten afwijkt van de bierstijlen. De jury maakte daardoor de keuze om zowel De Rumoerige Roodborst als Datisandere Koekoek te bekronen met een zilveren medaille, maar wel uit te roepen tot respectievelijk beste IPA en Saison van Nederland.

De Scotch Ale viel tot slot in de prijzen in de categorie Speciaal. Het volmoutige bier pakt daarmee een medaille in wellicht de meeste innovatieve categorie. Het is een mooie kroon op het werk van de jonge brouwers.

Bird Brewery beste nieuwkomer

“Het is ongelooflijk dat we tijdens onze allereerste deelname direct drie prijzen in de wacht slepen”, vertelt brouwer Rik. “Dat we bovendien zijn verkozen tot beste IPA en Saison, twee zeer populaire stijlen, is echt fantastisch! De bronzen medaille voor Datsmaaktnaar Meerkoet was daarnaast echt de kers op de taart.“

Daar sluit Ralph zich volledig bij aan. “We zijn hiermee de enige nieuwkomer die meer dan één prijs wint. Dat hadden we echt niet durven dromen. Natuurlijk is het fantastisch dat we afgelopen jaar een van de snelstgroeiende brouwerijen waren, maar ik vind het nog mooier om te zien dat onze bieren ook in de absolute top van Nederland meedoen. Echt ongelooflijk.”

Ralph en Rik van Bird Brewery

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. De brouwers brouwen toegankelijke, zeer gebalanceerde bieren die bij een breed publiek in de smaak vallen. De brouwerij werd in de media bestempeld als een van de snelstgroeiende brouwerijen en de bieren liggen intussen door heel Nederland in horeca en slijterijen.