Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Warsteiner’s Tulpglazen canvas voor internationale kunstenaars

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Warsteiner’s Tulpglazen als canvas voor internationale kunstenaars

22 juli 2015 om 09:42

Warsteiner heeft het derde jaar op rij een speciale Art Collection op de markt gebracht. Dit jaar zijn dat tulpglazen met kleurrijke designs, gemaakt door internationale kunstenaars.

Warsteiner tulpglazen
Warsteiner
Warsteiner logo

Warsteiner tulpglas

De Warsteiner familiebrouwerij brengt voor het derde jaar op rij een speciale Art Collection op de Nederlandse markt. Voor de drie gelimiteerde Tulpglazen met kleurrijke designs, werkt Warsteiner opnieuw samen met internationale street art kunstenaars.

Warsteiner bier glazen speciale kunst

James Jean, Fafi en Kevin Lyons hebben alle drie een bijzonder en kenmerkend design gemaakt dat op Warsteiner Tulpglazen is afgebeeld. Hiermee vereeuwigen zij de jarenlange connectie van het biermerk met kunst én kunnen consumenten hun bierervaring extra bijzonder maken.

De glazen zijn gratis te verkrijgen bij aankoop van Warsteiner Premium Pils of als complete cadeauset via Mitra.nl.

Warsteiner x ART

In 2013 bracht Warsteiner de eerste Art Collection op de Nederlandse markt. Zes internationale street art legendes gebruikten een fles Warsteiner als canvas en lieten daar hun creativiteit op los. Dat beviel bierdrinkers zo goed, dat het Duitse biermerk in 2014 besloot een tweede Art Collection te creëren.

Met deze derde Art Collection is het tijd voor een kleine verandering: Warsteiner biedt voor het eerst de Tulpglazen als doek aan een selectie internationale kunstenaars. Kevin Lyons, Fafi en James Jean gebruikten allemaal hun creatieve brein en kenmerkende stijl om de glazen in een bijzonder jasje te steken gebaseerd op hun bijdrage aan de Art Collection 2014: van de ‘Faffinettes’, de hoofdrolspelers in al Fafi’s kunst, tot de kleurrijke fantasiefiguren van Kevin Lyons.

Lees ook

Kunsternaars 

De kunstenaars hebben allemaal naam voor zichzelf gemaakt in hun vakgebied, maar bovenal een eigen stijl en verhaal:

Kevin Lyons is creative director, ontwerper, illustrator en modeontwerper in één uit de Verenigde Staten. Met een unieke en herkenbare stijl heeft hij in de VS en daarbuiten naam gemaakt in de gehele creatieve industrie.

De Francoise Fafi is de schepper van de ‘Faffinettes’, de hoofdrolspelers in haar kunst. Ze zijn naar haar vernoemd en vereeuwigd op graffitimuren in steden wereldwijd en op doeken in grote internationale musea.

James Jean is een Amerikaan die zijn sporen verdiend heeft als illustrator in de reclamewereld, maar hij heeft ook al jaren een zeer succesvolle schildercarrière.

Warsteiner kunstenaars x Art

Van links naar rechts: Fafi, Kevin Lyons en James Jean en hun designs Warsteiner Tulpglazen in dezelfde volgorde.

Kunst en bier geeft plezier

Warsteiner heeft al generaties lang een bijzondere band met kunst. Door de jaren heen hebben talloze kunstenaars direct en indirect meegewerkt aan de ontwikkeling van het merk. Popart-legende Andy Warhol vereeuwigde het Warsteiner Tulpglas in één van zijn werken en Warsteiner heeft ook een eigen kunstprijs: de Bloom Award by Warsteiner. Daarnaast steunt Warsteiner jaarlijks 100 kleinschalige organisaties en events in de art- en fashionscene en werkt het merk samen met o.a. de Nederlandse kunstenaar Ceizer en kledingontwerper Jeroen van Tuyl, maar ook met de Jeugd van Tegenwoordig in de documentaire ‘De Jeugdste familie van Nederland’. Het merk is hoofdsponsor van het Internationaal Film Festival Rotterdam.

Verkrijgbaarheid Warsteiner x ART glazen

De speciale Warsteiner Art Collection glazen zijn verkrijgbaar bij aankoop van een krat Warsteiner Premium Pils in Nederlandse supermarkten en via Mitra.nl/Actie. Per krat bij deelnemende supermarkten of 12 flessen bij Mitra krijgen consumenten één van de glazen gratis. In deelnemende supermarkten staan speciale displays waarop de kunstzinnige tulpglazen tentoongesteld staan en in verschillende Warsteiner-horecagelegenheden wordt het bier in de glazen geserveerd. Op Mitra.nl/ArtCollection kunnen consumenten die niet kunnen wachten om de Art Collection compleet te hebben de Tulpglazen in een set kopen voor de consumentenadviesprijs van € 8,99. 

Ga naar Warsteiner.nl/ArtCollection2015 voor alle informatie over de nieuwste Art Collection.

Cookie instellingen