Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Week Van Het Nederlandse Bier komt eraan!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Week Van Het Nederlandse Bier komt eraan!

09 april 2015 om 09:07

De vierde editie van de Week van het Nederlandse Bier vindt plaats van 26 mei t/m 7 juni. De week wordt traditiegetrouw geopend in de Grote Kerk in Den Haag met het driedaagse Nederlandse Bierproeffestival.

Week Van Het Nederlandse Bier 2015

Week vol bierevenementen

Van 28 mei tot en met 7 juni vindt de vierde editie van de Week van het Nederlandse Bier plaats. Een week lang worden er in heel ons land uiteenlopende activiteiten georganiseerd op het gebied van bier. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Bier is ongekend populair

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “Bier is in Nederland ongekend populair. Niet gek dat het aantal brouwerijen blijft groeien. Zo telt ons land op dit moment meer dan 250 brouwerijen die gezamenlijk vele honderden verschillende bieren brouwen. De Week van het Nederlandse Bier is een mooi moment om eens wat langer stil te staan bij onze rijke biercultuur en biedt de ultieme gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de grote variëteit aan smaken!”

Uiteenlopende bieractiviteiten

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier worden er door heel het land uiteenlopende bieractiviteiten georganiseerd. Van bierwandeltochten en proeverijen tot lokale bierfestivals, speciale masterclasses en bier & gastronomieavonden.

Lees ook

De week trapt af met het driedaagse Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk te Den Haag en sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen in het weekend van 6 en 7 juni. Op deze dagen stellen brouwerijen hun deuren open voor het publiek en geven ze een kijkje achter de schermen.

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten en kun je online tickets kopen voor het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag.

Globaal programma

- 28 mei Officiële opening Week van het Nederlandse Bier 2015 
- 28 t/m 30 mei Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag
- 6 en 7 juni Nederlandse Brouwerijdagen