Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winnaar 'Mitra Bier van het Jaar' bekend: DAVO The Don

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winnaar 'Mitra Bier van het Jaar' bekendgemaakt

10 januari 2023 om 14:46

Het Mitra bier van het jaar 2022 is The Don van DAVO Bier uit Deventer. Het bier haalde een score van 94% en versloeg daarmee de overige 11 'bieren van de maand'.

DAVO The Don is het mitra bier van het jaar 2022
Davo bieren logo
The Don Russian Imperial oak aged stout van DAVO

Bier van het Jaar 2022

De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2022 verkiezing’ is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze prestigieuze titel. The Don van brouwerij DAVO wist de beste score te behalen en stond al sinds maart op kop en werd daarna niet meer ingehaald. I Have a Brush on You van Jopen wist ook een prachtige score te behalen waarmee het op een tweede plek eindigde.

Met een score van 94% behaalde The Don van DAVO dus de hoogste score in het klassement van 2022. Daarmee wint The Don de titel ‘Bier van het jaar’. De Bier van het jaar verkiezing werd voor de vijfde keer georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine.

Eerdere winnaars zijn: 

Mitra bier van het jaar - Vicaris Tripel in 2021
- Rodulf de Viking in 2020
- Joey Greenhorn in 2019
- Grutte Pier Elixer in 2018

Lees ook

DAVO The Don

The Don is een Russian Imperial Stout met een zoete smaak met een bitter accent en toetsen van chocolade, karamel en vanille. Het bier is verrijkt met Firean Whisky wat het bier een stevige body geeft.

De klanten die dit bier geproefd en beoordeeld hebben zijn duidelijk in hun keuze! Meer dan 94% van de stemmers zei ‘Ja!’ tegen dit bier. Mitra en Bier! magazine feliciteren brouwerij DAVO met het behalen van deze mooie prestatie!

Bekijk de complete einduitslag op https://www.mitra.nl/aanbiedingen-acties/bier-van-het-jaar.

Cookie instellingen