Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zaans Regenboogbier Mon Cherry ook dit jaar gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zaans Regenboogbier Mon Cherry ook dit jaar gelanceerd

06 mei 2021 om 13:28

Ook dit jaar komt er weer Zaans Regenboogbier ter gelegenheid van ZaanPride en de Zaanse Regenboogweek 2021. Een heerlijk fris biertje, perfect voor een mooie terrasdag.

Mon Cherry Pride bier van Hoop
Brouwerij Hoop logo
Hoop bier

Mon Cherry speciaalbier

Op vrijdag 7 mei wordt het eerste flesje Zaans Regenboogbier, met de naam Mon Cherry, door de Zaanse Regenboog en Brouwerij Hoop, aangeboden aan gemeentesecretaris Cis Apeldoorn.

Proosten met Hoop Mon Cherry "Met deze Zaanse Regenboogweek willen we laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt. Het is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt."

Dit heerlijke biertje heeft een speciaal ontworpen wikkel, ter ondersteuning van, en voor het vergroten van de zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap in Zaanstad. De wikkel zal ongetwijfeld een collectors item worden. Met de karakterbeschrijving ‘een charmant, fris en vrolijk karaktervol bier met een inclusieve en kleurrijke smaakbeleving.

Lees ook

Gebrouwen in vrijheid en diversiteit om omarmt van te genieten onder een stralende Zaanse Regenboog. Wees er snel bij voor deze limited edition van Brouwerij HOOP. De wikkel is naar een concept van Fleur ter Horst (stagiair bij Proud Design en student aan Willem de Koning academie) en design van Stefan Kuiper.

ZaanPride 2021

De smaak is na verzoek van de drinker aangepast waardoor het uitgesprokener is dan het brouwsel van vorig jaar. Dit heeft brouwerij HOOP gerealiseerd door extra rood fruit en cassis toe te voegen.

Vanwege de Coronacrisis zal ook dit jaar de ZaanPride voor de 2e keer in aangepaste vorm plaats vinden. De Zaanse Regenboogweek met vele activiteiten vindt plaats van 4 t/m 12 juni, in samenwerking met onze partners. Op zaterdag 12 juni 2021 was de eerste Zaans Regenboogparade gepland, maar deze zal geen doorgang vinden. Op 12 juni vinden er wel diverse wandelingen plaats, voor de grote en kleine wandelaar. Zie voor het complete aanbod de social media van Zaanpride, De Zaanse Regenboog en www.zaanpride.nl.

Wanneer te koop?

De Mon Cherry zal vanaf zaterdag 8 Mei te koop zijn in de (online) bierwinkel van HOOP en diverse slijterijen in en rond de streek.