Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zin in een zakje bier?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zin in een zakje bier?

16 juni 2014 om 09:48

De Zuid-Koreaanse student Wonchan Lee was het sjouwen met blikken, flessen en fusten waarschijnlijk zat, want hij bedacht bier uit een zakje. Lekker makkelijk mee te nemen!

Zin in een zakje bier?

Klaar met kratten tillen

Op het eerste gezicht doen deze zakken met geel vocht je denken aan volle katheterzakken. Maar deze zakjes bevatten iets veel beters: bier! De Zuid-Koreaanse student Wonchan Lee was het zeulen met kratten en blikken waarschijnlijk helemaal zat. Hij bedacht deze nieuwe manier om bier te verpakken.

De zakjes bevatten elk 330 ml bier en de verpakking heeft een handig handvat, zodat je het als een soort koffertje kan meenemen.

Lees ook

Belgische bier Leuven

De zakjes zijn niet gevuld met de eerste de beste pilsner. Nee, wie deze zakjes aanschaft kan genieten van heerlijk Belgisch bier. Het bier heet Leuven en werd oorspronkelijk gebrouwen door Hendrik Berkhof, hoofd van de Katholieke Universiteit in Leuven, in 1879.

De bedoeling achter deze verpakking is dat het makkelijk mee te nemen is, want het is erg licht in vergelijking met flessen en blikken. Ook is het materiaal goedkoper dan glas, en dat scheelt in de kosten!

Amerikaanse zakken bier

Lee is niet de eerste die op dit idee is gekomen. Het Amerikaanse bedrijf Pat's Backcountry Beverages kwam in augustus vorig jaar ook al met bier in een zak. Het grote verschil met de zakken van Lee is echter dat de Amerikanen bierconcentraat in een zakje verkochten, dat de koper zelf nog moest omtoveren tot een drinkbaar biertje. Het bier van Lee is zo te drinken. Hoe, dat is nog even de vraag... Misschien een rietje erin prikken?

Cookie instellingen