Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zomergevoel met Texels' Seumerfeugel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zomergevoel met Texels' Seumerfeugel

18 mei 2018 om 09:45

De Texelse Bierbrouwerij lanceert morgen haar nieuwe zomerbier: Texels Seumerfeugel, een dorstlessend tarwebier dankzij de combinatie van frisse citrus en zeekraal met een verrassende, lichtzilte afdronk.

Texels Seumerfeugel
Texels Springtij
Texels Goudkoppe

Badgast

Seumerfeugel betekent badgast op z’n Texels, een fenomeen dat Texel zeer bekend is. Maandenlang zie je ze niet. En opeens, zodra de zon begint te schijnen, komen ze op heel Texel tevoorschijn: Seumerfeugels. Badgasten op weg naar het strand. Op zoek naar verkoêling, frisse wiend en de zilte zéé. En dan heerlijk in het sóntje met een koud biertje in de hand.

Een vleugje Texel in je bier

Texels Seumerfeugel bier In Texels Seumerfeugel proef je de Texelse tarwe en de zeekraal, ruik je de zilte Waddenlucht en frisse wind, voel je de zon schijnen op je schouders en kriebelt het zand tussen je tenen. Het eilandgevoel is belangrijk voor Texels; iedereen het vrije, oprechte gevoel geven dat je krijgt zodra je op Texel bent.

Het bier van de Texelse Bierbrouwerij is sinds de oprichting in 1999 nauw verbonden met de ongerepte natuur van Texel. Het eiland met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen. Door het unieke klimaat met meer zonuren en minder regen groeien gerst en tarwe tot uitgesproken dikke korrels. Dit alles proef je in het bier.

Seumerfeugel, een frisse jongen

Texels Seumerfeugel oogt licht van kleur en is troebel. Het is een droog tarwebier met een frisse, licht zurige smaak, o.a. verkregen door gebruik te maken van sauer mout. De hopsoorten (Hallertau Mittelfrüh en Saphir), ook droog gehopt, zorgen voor de lichte bitter en frisse citrustonen.

De zeekraal geeft een lichtzilte afdronk, die de juiste karakteristieken uit het bier naar boven haalt. Net als andere Texels bieren wordt ook Texels Seumerfeugel navergist op fles en fust. Texels Seumerfeugel heeft een laag alcoholgehalte van 3.9%, ideaal op warme dagen.

Lees ook

Lancering op Texel en aan vaste wal

Op 19 mei wordt Texels Seumerfeugel op Texel geïntroduceerd tijdens het Speciaalbierfestival van café De Slock in Den Burg.

Op 24 mei komt de Seumerfeugel aan vaste wal bij het Bierproeffestival van de Week van het Nederlandse bier in Den Haag. Vanaf 28 mei is het zomerbiertje in heel Nederland verkrijgbaar in horeca en slijterij.

Over Texels

Texels bier logo Sinds 1999 maken de brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij hun bijzondere bieren. Gebrouwen met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie en duinwater, tarwe en gerst van het eiland zelf. Dat maakt alle speciaalbieren tot een puur product van Texel.

De Texelse familie bestaat inmiddels uit 12 speciaalbieren. Texels Skuumkoppe, Vuurbaak, Stormbock en Goudkoppe zijn gerenommeerde jongens. Daarbij is er ook een specifiek seizoensaanbod, zoals het diep robijnrode Texels Bock voor de herfst en Texels Springtij, een stevig blond lentebier met een bloemig aroma. Met Seumerfeugel biedt Texels een nieuwe dorstlessende, zomervariant met een eigen gezicht, die tegelijkertijd ook goed in de familie past. De retailconsumentenadviesprijs voor Seumerfeugel is €1,67.

Seumerfeugel poster

Cookie instellingen